Felfelé araszol az Egis

2004. 01. 21. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Enyhe emelkedést csikart ki magából a tegnapi kereskedés során a BUX. A magyar piac nem sokat törődött a kedvező nemzetközi hírekkel, s a hazai jellegű információkat sem vette figyelembe. A Rába beszállítói szerződése csak a zárás előtti utolsó pillanatban segítette a gépgyártó árfolyamának növekedését. A vezető részvények az OTP és a Richter kivételével gyengültek, a Matáv ára nem változott, míg a Mol kurzusa 25 forinttal csökkent.
A kis forgalmú részvények közül a Rába 4,7 százalékkal, a Graphisoft két százalékkal, az Econet 1,7 százalékkal értékelődött fel. A Richter 75 forintos erősödése mellett szépen emelkedett az Egis ára is: a gyógyszergyártó cég papírjai 55 forinttal drágultak. Londonban és Frankfurtban a spekulánsok az amerikai hírekre összpontosítottak, a tengerentúlon több kedvező fundamentális hír jelent meg, s volt köztük egy-két pletyka is. Ilyen fals információ volt az is, hogy a Cingular Wireless ajánlatot tett az AT&T Wireless papírjaira. A pletyka kapcsán a Vodafone és a Deutsche Telekom ára megugrott. Az európai kontinensen egy újabb söripari felvásárlás borzolta a kedélyeket, a dán Carlsberg Breweries 523 millió eurós, egyezményes készpénzajánlatot tett a német Holsten sörgyárra. Ezzel a Carlsberg a nagyságra ötödik söripari vállalat lehet a szétaprózott német sörpiacon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.