Maximalista befektetők

2004. 01. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába publikáltak kedvező eredményeket az amerikai cégek, a magyar tőzsdén befektetők a saját házuk táján próbáltak körültekinteni, így a BUX a várttal ellentétesen, gyengüléssel zárt. A nyitást követő erőteljes eróziót az okozta, hogy az OTP eredményvárakozásait egyes elemzők úgy kommentálták, hogy szerintük az felért egy profit warninggal. Az OTP még kedden közölte, hogy a magyar számviteli szabályok szerint várhatóan legalább 40 százalékkal fog növekedni a bank eredménye a bázisidőszakhoz képest. A szakértők úgy vélték, hogy az OTP a múlt év első kilenc hónapjában igen kedvező növekedési ütemet mutatott, de ez a trend a negyedik negyedévben megszakadhatott. Spéder Zoltán, a bank vezérigazgató-helyettese a cég közleményét és a reakciókat úgy kommentálta, hogy az ismert makrogazdasági körülmények, a jelentős kamatemelések és a lakáshitelezés támogatási rendszerének változásai ellenére az OTP Bank 2003 negyedik negyedévében is számottevő eredményeket ért el, mind a mérlegfőösszeg növelésében, mind az eredménytermelésben – írta a portfolio.hu. A reakció nem maradt el, a befektetők kisebb csoportja eladta az OTP-papírokat, így a banki részvények 3,1 milliárd forintos forgalom mellett 2,6 százalékkal gyengültek. Független szakértők azt jósolták, hogy az OTP minden bizonnyal tartani fogja célkitűzését, így azok, akik eladtak, csupán a hirtelen reakció jegyében dobták piacra banki papírjaikat. Ezt viszont az élelmesek kihasználták, és az eladásra kínált részvényeket felvásárolták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.