Rába: növekedés előtt

Folytatódott a drágulás a magyar piacon tegnap. A magyar tőzsde nem követte a nemzetközi tőkepiacok korrekciós irányváltásait. A BUX nyitás után 100 pontot erősödött, majd a hirtelen emelkedést szinte azon nyomban vissza is vette a piac, a hirtelen kilengést követve az index sokáig 9560–9580 pont között ingázott. Délután a tőzsde indikátora a Richterre jelentkező vételi megbízások növekedése következtében elkezdett emelkedni, és végül 105,12 pontos plusszal, 9641,77 ponton zárt.

2004. 01. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dollár tovább gyengült, és tegnap az euróhoz mért kurzusa már elérte az 1,2786 szintet is, ami újabb rekordnak felel meg. A bankközi devizapiacon 260,30/70 forinton jegyezték az eurót, ami 0,50 forintos eurógyengülésnek felel meg.
A BÉT-en a BUX emelkedését a Mol, a Matáv és az OTP hármas erősödése, valamint a Rába drágulása okozta. A Richter sokáig 200 forinttal állt hétfői ára felett, de végül változatlan áron, 24 600 forinton zárta a kereskedést. A Rába javulásának oka az a hír, hogy a győri cég megkötheti az idei évre, illetve a 2005–2006-ra szóló honvédségi beszállítói szerződést. A 2004-re vonatkozó, korábban megkötött megállapodás szerint a Rába az idén 4,2 milliárd forint értékben szállít járműveket a honvédségnek.
A Richterre viszont azért volt nagy az érdeklődés, mert a gyógyszergyártó cég részesedése 63 százalékra emelkedett a GZF Polfában, miután a társaság megvásárolta a lengyel kincstárügyi minisztérium által felajánlott 12 százalékos részvénycsomagot. A Richter és a lengyel kincstárügyi minisztérium december 30-án írta alá a részvények adásvételi szerződését, amely alapján a Richter kifizette a vételárat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.