Röviden

2004. 01. 06. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aluljegyzés miatt sikertelen volt a tegnapi, két hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek aukciója. A kibocsátó tájékoztatása szerint a meghirdetett harmincmilliárd forint névértékű kincstárjegyre mindössze 20,3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, így az Államadósság Kezelő Központ Rt. nem bocsátott ki kincstárjegyet. (P. B.)

A Zwack Unicum Rt. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója, Somorjai-Tamássy Zsolt közös megegyezéssel távozik a cégtől 2004. január 9-i hatállyal, helyére január 26-án Belovai Csaba kerül, aki korábban az Unilever Magyarország Kft.-nél számos kereskedelmi vezetői feladatkört látott el, és jelenleg ott értékesítési és marketingvezető. (P. B.)

A Rába Járműipari Holding Rt. közvetlenül a holding operatív irányítása alá helyezte százszázalékos tulajdonú leányvállalatát, a Rába Futómű Kft.-t 2004. január 1-jén. A költségcsökkentést és hatékonyságjavítást célzó irányításváltozással egyidejűleg Pintér István, a Rába Rt. vezérigazgatója a jövőben ellátja a Rába Futómű Kft. ügyvezetői teendőit is. Fekecs Béla Zoltán eddigi ügyvezetőnek 2004. január 1-jével, Kovács Sándornak, a Rába Futómű Kft. gazdasági igazgatójának pedig 2004. február 1-jével megszűnt, illetve megszűnik a munkaviszonya. (P. B.)

Az euróövezetben decemberben átlagosan 2,1 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint 2002 decemberében – közölték ez EU statisztikai hivatalában tegnap. Az elemzők 2,1 százalékos tizenkét havi inflációt vártak decemberről. (MTI–Eco)

Az ipari alapfémek év végi meredek árinflációja robusztus világgazdasági növekedést jelez – áll a Moody’s Investors Service londoni előrejelzésében, amely szerint a globális növekedés motorja a két legnagyobb ázsiai gazdaság, India és Kína lesz az idén. A nemzetközi hitelminősítő, amely a világgazdasági aktivitás előrejelzéséhez használja az általa összeállított alapfémár-indexet, Londonban kiadott éves előrejelzésében azt írta, hogy december utolsó munkanapján az ipari alapfémárak átlagosan 59,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.