Stagnált a forint kurzusa

2004. 01. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak nagy nehézségek árán sikerült a BUX-nak tegnap emelkedéssel zárnia, a magyar tőzsdeindikátor nyitás után erőteljesen drágult, majd a vevők hiánya miatt közel 100 pontot zuhant az index. Az egész délután azzal telt el, hogy a BUX korrigálta beesését, de zárásra csupán 24,98 pontot tudott magából kisajtolni. Az alacsony, 4 milliárd forintos forgalom kapcsán a brókerek megjegyezték, hogy a befektetők még mindig a nemzetközi értékpapírpiacokon megjelenő eredményekre és hírekre figyeltek, így a Deák Ferenc utcában zajló kereskedés nem sok érdeklődőt vonzott. A nap meglepetését az alacsony forgalom ellenére kiemelt figyelmet kapó FHB-papírok okozták. Egyes információk szerint a napokban a Concorde Értékpapír Rt. road show keretében Nyugat-Európában befektetőknek mutatta be a bankot és annak tevékenységét. A portfolio.hu ezzel indokolta a tegnapi FHB-részvények száguldását, a banki papírok történelmi csúcsukra emelkedetek napközben, azaz 4765 forinton is gazdát cseréltek, záráskor 4700 forinton álltak, ami 240 forintos növekedésnek felet meg. Az FHB a forgalmával és árfolyamának elmozdulásával bekerült a „legnagyobb” papírok közé, oda, ahol eddig csak az OTP, Mol, Matáv, Richter négyes uralkodott. Elemzők megvizsgálták az FHB növekedési esélyeit a novemberi kibocsátást követve, és arra az elhatározásra jutottak, hogy a lakáshitelek megkurtítása ellenére a bank jelentős növekedési eséllyel bír. A tegnapi nap során az FHB szép szereplése mellett a Mol és a Matáv ára mérsékelt javulást jelzett. Drágult még a Brau Union és a BorsodChem kurzusa is.
A forint kurzusa a bankközi devizapiacon tegnap záráskor alig változott, a devizapiacon egy euróért 262,42 forintot kellett fizetni, a múlt hét pénteki 262,20 forintot követve. A brókerek azt nyilatkozták, hogy az új pénzügyi tárca vezetőjének megszorító intézkedéseire várnak a spekulánsok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.