Tízezer pont felett

2004. 01. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszöri nekifutás után tegnap átlépte a BUX a 10 ezer pontos lélektani határt. A növekedést nagyrészt a Richter emelkedése okozta, de sokat segített a Matáv, az OTP és a Mol drágulása is. A BUX kurzusa a nyitás pillanatától fokozatosan erősödött, és a zárás előtti percekben elérte a 10 016,22 pontos határt is. A befektetők azt nyilatkozták, hogy az OECD-jelentés kapcsán indult meg a roham a magyar részvények iránt, sok spekuláns úgy gondolkodik, hogy a gazdaság állapotának gyengesége jó ómen arra, hogy az alacsony árfolyamú, alulértékelt papírok egy gazdasági javulás esetén nőhetnek.
A BUX a kereskedést 10 005,39 ponton zárta, ami 183,53 pontos növekedésnek felelt meg. A forgalom 8,1 milliárd forintra ugrott, ebből a legnagyobb részt az OTP-re és a Molra kötötték. Az OTP 1,94 százalékos erősödésében az is közrejátszott, hogy a bolgár leányvállalat, a DSK Bank 20 százalékkal 31 millió euróra növelte nettó eredményét. A szakértők az OTP eddigi tranzakciói kapcsán megjegyezték, hogy a cég részvényárfolyama még mindig nem tükrözi a cégcsoport valós értékét, az elemzők az OTP árfolyamát 3300 forint körülire taksálják, ez közel 10 százalékkal haladja meg a jelenlegi szintet.
Drágult tegnap a kereskedés során a Petrom-privatizációban gondolkodási haladékot kapó Mol és a Matáv is.
A tengerentúlon a Federal Reserve nyílt piaci bizottságának ülésére összpontosítottak a befektetők; az elemzők nem várnak kamatváltoztatást a jegybanki szerepet betöltő szervezettől, de sokan kamatemelést szeretnének látni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.