Gyorsjelentések előtt

2004. 02. 07. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BUX nem zárt tegnap emelkedéssel, a magyar tőzsdemutató 10 074 pontról 9978 pontig esett, majd végül 10 005 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények közül a Matáv és a Mol ára drágult, míg az OTP és a Richter gyengült. A nap nyertese az Econet lett 2,6 százalékos drágulásával. A Richter gyengülését az okozta, hogy a magyar gyógyszerkassza felett egyre nagyobb viharfelhő tornyosul. A Richter ára tegnap előbb 25 910 forintig zuhant, majd végül 300 forinttal előző szintje alatt, 26 000 forinton zárt. Az OTP-re még Spéder Zoltán nyilatkozata sem hatott, a bank vezérigazgató-helyettese közölte, hogy a bolgár DSK Bank befektetési és biztosítási üzletágat állít fel, sőt az idei évben meg kívánja duplázni a hitelezési portfólióját. Spéder Zoltán egy szófiai konferencián a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a DSK-nak nemcsak Bulgária legnagyobb, hanem legjobban teljesítő bankjává kell válnia – írta a portfolio.hu internetes gazdasági hírújság. Az alacsony, 4,9 milliárd forintos forgalom azt jelezte, hogy nem voltak túlságosan aktívak a befektetők – mondta egy bróker a tőzsdezárást követően. A kereskedő kiemelte, hogy a piaci szereplők a jövő heti gyorsjelentésekre készülnek, s a forint gyengülése nem tett jót a hangulatnak.
A nemzetközi értékpapírpiacokon nyugodt üzletmenet folyt, a tengerentúlon mérsékelt emelkedéseket mutattak a tőzsdeindikátorok. A Wall Street növekedését részben az indukálta, hogy januárban a vártnál alacsonyabb, 5,6 százalékos lett a munkanélküliségi szint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.