Röviden

2004. 02. 17. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hathetes hátralévő futamidejű, úgynevezett likviditási diszkont kincstárjegyek tegnapi aukcióján 0,21 bázisponttal nőtt az átlagos éves hozam az előző aukció eredményéhez viszonyítva. Az eredetileg három hónapos futamidővel kibocsátott likviditási kincstárjegyek 12,79 százalékos átlagos éves hozammal keltek el. (P. B.)

Jelentősnek nevezhető, 39 százalékos adózás előtti profitnövekedést produkált a Budapest Bank csoport szinten mérve. A pénzintézet tegnap közleményben jelentette, hogy 10,757 milliárd forint adózás előtti profitot ért el, az előző évi 7,760 milliárd forinttal szemben. Richard Pelly elnök-vezérigazgató az első kilenc hónapra még csak 20 százalékos profitnövekedésről számolt be. (P. B.)

A Raiffeisen csoport 6,16 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el 2003-ban, ami 350 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi, 1,761 milliárd forintot. A konszolidált, nem auditált eredménykimutatás szerint a csoport kamat és kamatjellegű bevétele 57 milliárd forintról 82,8 milliárd forintra nőtt, miközben a fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások 51,6 milliárd forintra nőttek. (P. B.)

A Royal Dutch Shell évente 1,7 milliárd dollárt kíván költeni Európában kőolaj- és földgázipari beruházásokra a következő három-öt évben – mondta a Shell európai részlegének műszaki igazgatója. (MTI–Eco)

Romániában akar befektetni a kínai állami távközlési vállalat (ZTE). A kínai társaság a román telefonágazatba akar befektetni, a ZTE részvételével az idén új vezetékes telefonhálózat épül ki. 2005-ben a ZTE a kutatás-fejlesztés egy részét, valamint a gyártást Romániába tervezi áthelyezni. Az előszerződés értelmében a ZTE 29 százalékos postarészt szerez meg a POSTelecomban. Az új hálózat választási lehetőséget kínál a román állami Romtelecommal szemben. (MTI–Eco)

A világ egyik vezető bankja, a brit HSBC és a brit pénzügyi dolgozók szakszervezete megállapodott a bank mintegy négyezer munkahelye külföldre helyezésének feltételeiről. A bank a következendő két és fél év során Indiába, illetve Kínába és Malajziába helyezi nagy-britanniai állásokat. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.