Röviden

2004. 02. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyereséges a Siemens
A Siemens három távközlési egységének – ICN, ICM, SBS – együttes nyeresége 600 millió euró lesz a 2004-es pénzügyi évben az egy évvel korábbi, 173 millió eurós veszteség után. Ennek hatására a Siemens nettó nyeresége 12 százalékkal 2,7 milliárd euróra emelkedik a szeptember 30-án záródó pénzügyi évben a tavalyi 2,4 milliárd euróról.

Duplájára nőtt mobilszolgáltatások
A mobiltelefonos cégek nyújtotta szolgáltatások együttes évi értéke 2008-ra elérheti a 126 milliárd dollárt. Ezen szolgáltatásokból a bevételük több mint megkétszereződik öt év leforgása alatt. Az öszszeg a nevezett vállalkozások bevételének csak egy része, a csoport szerint 20 százaléka. A bevételek a hangos szolgáltatásokkal kapcsolatban már lassan nőhetnek, de más, elsősorban az üzenettovábbítási, a zenei szolgáltatásokkal és a videóval, illetve játékokkal kapcsolatos bevételeik viszont gyorsabban növekednek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.