Röviden

2004. 02. 13. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegy éves átlaghozama 0,50 százalékponttal emelkedett. Az Államadósság Kezelő Központ Rt. által meghirdetett 35 milliárd forintnyi kincstárjegyre 103,67 milliárd forint jegyzés érkezett, ezért a kibocsátó 40 milliárd forintra emelte az értékesítés összegét. (P. B.)

Ismét nyereséges a Credit Suisse Group, Európa tizedik, Svájc második bankcsoportja, a jelentős költségcsökkentéseknek és adónyereségeknek köszönhetően. A Credit Suisse a vártnál nagyobb, 5,21 milliárd svájci frank tiszta nyereséget jelentett 2003-ról. A pénzintézet derűlátó az idei évet illetően, és valamennyi tevékenységi területén javulást vár. (MTI–Eco)

Az olasz internetszolgáltató, a Tiscali tavaly 21 százalékkal, 902,7 millió euróra növelte nettó forgalmát. Adózás előtti veszteségét 215,8 millió euróra sikerült csökkentenie a korábbi 504,9 millióról.
A kamatok, adózás és egyszeri tételek előtti eredmény 74,7 millió euróra nőtt a 2002. évi 1 millió euróról. A Tiscalinak tavaly 7,8 millió szerződéses ügyfele volt, ebből 840 ezer széles sávú szolgáltatásra szerződött. (MTI–Eco)

Az amerikai kormányzat tegnap közölte, hogy a kiskereskedelmi eladások januárban 0,3 százalékkal csökkentek az Egyesült Államokban. A járműeladásokkal számolt eladási mutatónak – az elemzői várakozások szerint – 0,1-0,2 százalékkal kellett volna javulnia a decemberi 0,5 százalék után. A gépkocsieladások nélkül az amerikai kiskereskedelemben az elemzők 0,5-0,6 százalékos növekedést jósoltak, tekintettel a múlt havi gyenge járműpiacra. Az így számolt kiskereskedelmi eladások azonban a friss kormányzati adat szerint 0,9 százalékkal nőttek. (MTI–Eco)

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (K&H) 8,8 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el 2003-ban, szemben az egy évvel korábbi 11,2 milliárd forinttal. Az Equitiesre céltartalékolt összeg nélkül azonban a 2003-as eredmény több mint 40 százalékkal múlja felül a megelőző évit – hangsúlyozza a bank tájékoztatásában. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.