Röviden

2004. 02. 10. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Krisztina, a McKinsey & Company tanácsadója lett a Pannonplast stratégiai igazgatója. Orbán Krisztina irányítása alá fog tartozni a műanyagipari cég stratégiaalkotása, az üzleti tervezés és a kontrolling. (P. B.)

A tartósan magas olajárakra tekintettel a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) nagy valószínűséggel nem változtat jelenlegi kitermelési kvótáján mai, algíri tanácskozásán, azok márciusig érvényben maradnak. Sakib Helil algériai energiaügyi miniszter tegnap kizárta a termelés további emelését. (MTI–Eco)

Komolyan érdeklődik a brit Vodafone a világ harmadik legnagyobb amerikai mobiltávközlési vállalata, az AT&T Wireless megvásárlása iránt. Hetek óta tartják magukat a találgatások, hogy a Vodafone is részt vesz az AT&T 30 milliárd dolláros aukcióján. Az AT&T Wireless, amelyben a japán NTT DoCoMo 16 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, már kapott egy 30 milliárd dolláros, azaz részvényenként 11 dolláros vételi ajánlatot a második legnagyobb amerikai mobiltávközlési vállalattól, az SBC Communications Inc., valamint a BellSouth Corp. tulajdonában lévő Cingulartól. (MTI–Eco)

Egy orosz–török konzorcium veheti meg Törökország legnagyobb olajfinomítóját, a Tüprast. Az orosz Tatnyeft és a török Zurlu holding 1,3 milliárd dollárt ajánlott a 65,76 százalékos részvénypakettért. A konzorciumot a Németországban bejegyzett Efremov Kautschuk GmbH vezeti. A privatizációs hatóság most hagyta jóvá az ügyletet – jelentette be hétfőn Kemal Unakitan török pénzügyminiszter. (MTI–Eco)

A DIW berlini gazdaságkutató intézet előrejelzése szerint a német gazdaság ez év első negyedévében 0,4 százalékkal növekszik majd a 2003-as év utolsó negyedévéhez képest. Havi gazdasági prognózisában a DIW egyidejűleg fél százalékról 0,4 százalékra szállította le a múlt év utolsó negyedévéről közölt növekedési adatot annak megfelelően, hogy a Bundesbank és a Szövetségi Statisztikai Hivatal is fél százaléknál kisebb előzetes GDP-növekedési adatot tett közzé a negyedik negyedévre. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.