Röviden

2004. 03. 26. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lasselsberger Ceramics Kereskedelmi és Vagyonkezelő Kft. 28,24 százalékos közvetlen részesedést szerzett a Zalakerámia Rt.-ben. A budapesti székhelyű Lasselsberger Ceramics Kft. március 24-én 1 512 209 darab Zalakerámia-részvény tulajdonjogát szerezte meg a Lasselsberger GmbH-tól. (P. B.)

Aprilis 30-ra hívta össze a Mol Rt. az éves rendes közgyűlését. A közgyűlés feladata, hogy jóváhagyja a 2003. évi anyavállalati és konszolidált beszámolókat, valamint döntsön az adózott eredmény felhasználásáról és az osztalék mértékéről. (P. B.)

Módosította az Inter-Európa Bank Rt. a 2003. évre vonatkozó gazdálkodási adatait, ennek értelmében az anyabank tavalyi adózott eredménye 1,384 milliárd forint lett. A bank március 9-én 1,548 milliárd forint adózott eredményt jelzett éves közgyűlési hirdetményében. (P. B.)

A 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy éves átlaghozama 0,81 százalékponttal esett vissza az előző értékesítéshez képest. Az Államadósság Kezelő Központ Rt. (ÁKK) által felkínált 35 milliárd forint össznévértékű értékpapírra 69,72 milliárd forintnyi jegyzés érkezett. A kincstárjegyek 10,95 százalékos átlagos éves hozammal keltek el. (P. B.)

A világ legnagyobb óragyára, a svájci Swatch 492 millió svájci frankos adózott eredményt jelentett tavalyról, körülbelül azonosat az egy évvel korábbival. Az elemzők 496 millió frankot vártak tavalyról. Erre az évre a tavalyinál nagyobb értékesítést jósoltak a cégnél, s törzsrészvényenként 1,45 frankos, elsőbbségi részvényenként 0,29 frankos osztalékot javasoltak a tavalyi eredményből, a 2002-es 1,10, illetve 0,22 frank helyett. (P. B.)

Az amerikai külpolitikai szakfolyóirat, a Foreign Policy felmérése szerint a kanadai gazdaság tavalyi eredményéhez képest egy helyet előrelépve, hatodik a globális rangsorban. Cégeik a jelentős tőkebefektetők között vannak, globálisan a külföldi működőtőke-áramlás 6,5 százalékát adják. (Cs. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.