Röviden

2004. 03. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban februárban 1,3 százalékkal csökkent változatlan áron a nagykereskedelmi forgalom januárhoz képest, és 0,4 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly februárban – közölték a szövetségi statisztikai hivatalban. Januárban a német nagykereskedelmi forgalom 0,8 százalékkal bővült változatlan áron az előző hónaphoz képest, de 0,1 százalékkal kisebb volt, mint tavaly januárban. (MTI–Eco)

A Humet Rt. az április 23-ra összehívott éves rendes közgyűlésén a részvényei dematerializációjával is foglalkozni kíván – közölte a társaság tegnap. A tőkepiaci törvény előírása szerint a társaságoknak ez év végéig kell dematerializálniuk a nyomdai úton előállított részvényeiket. (P. B.)

Az SBB Solution Szolgáltató Rt., korábbi nevén Budapesti Értékpapír és Befektetési Rt. 2004. április 30. napját követően nem végez tőzsdei kárpótlásijegy-elszámolási tevékenységet. Az SBB Solution a Budapesti Értéktőzsdével (BÉT) kötött vonatkozó megbízási szerződése 2004. április 30-i hatállyal megszűnik, így ezen időpontot követően a társaság nem fogad kárpótlásijegy-beszállítást, és nem hajt végre kárpótlásijegy-kiszállítást. (P. B.)

A német fejlesztési bank, a Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW)
és az IKB Leasing Hungária Kft. képviselői Budapesten 20 millió euró összegű hitelről írtak alá szerződést, amelyet a lízingcég kis- és középvállalkozások termelőeszköz-vásárlásának finanszírozására használhat fel. A hitelszerződést az Európai Unió is támogatja, az csatlakozik az EU-tagállamok kis- és középvállalkozásainak finanszírozási programjához. (MTI–Eco)

Az euróövezet fogyasztóinak bizalma gyakorlatilag stagnált márciusban februárhoz képest: a brüsszeli bizottság részére számolt bizalmi index értéke mínusz 14 ponton maradt. A 25 ezer háztartás véleményét tükröző mutatóhoz az adatokat többnyire azonban még a március 11-i madridi terroristamerényletek előtt vették fel – emlékeztetnek a jelentések. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.