Gyengült a BUX

Csökkenéssel zárta a tegnapi kereskedést a Budapesti Értéktőzsde részvénymutatója. A forgalom az 13,4 milliárd forintot éppen csak hogy meghaladta. A BUX nyitás után 11 080 pontig – 160 pontot – zuhant, és a kereskedés további részében sem nagyon sikerült korrigálnia.

2004. 04. 30. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Záráskor a magyar tőzsdemutató 104,05 ponttal előző értéke alatt, 11 127,23 ponton landolt. Nyugat-Európában látványos, egy százalék feletti gyengülést jeleztek a tőzsdeindikátorok; a visszaesést az okozta, hogy olyan tanulmányok jelentek meg, amelyek a kínai gazdasági növekedés drasztikus lassulását jósolták. A DAX és az FTSE beesése ellenére a tengerentúli parketteken optimistán indult a kereskedés, ezt az amerikai GDP-adatok kedvező értékei indukálták.
Pesten a vezető részvények közül egyedül a Richternek sikerült áresés nélkül befejeznie a tegnapi kereskedést, a Matáv, a Mol és az OTP csökkenéssel zárt. A távközlési részvények négy, az olajipari papírok öt, a bankiak száz forinttal lettek olcsóbbak. A Mol árát nem befolyásolta az a bejelentés, hogy a horvát kormány 2005-re halasztotta az INA olajipari cég újabb privatizációját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.