Gyorsjelentések előtt

Kismértékű gyengüléssel zárta tegnap a kereskedést a magyar tőkepiac indikátora, a BUX. A forgalom nem érte el a hatmilliárd forintos határt, mivel a befektetők a negyedéves gyorsjelentésekre összpontosítottak. Miközben a BUX bukdácsolt, addig a nemzetközi parketteken optimista hangulatban folyt a kereskedés, amit az Aventis-felvásárlás, a Nissan kedvező gyorsjelentése indukált. Hasonlóan pozitív hatással volt a tőzsdékre a Commerzbank eredménye is, ennek kapcsán komoly drágulással zártak a pénzügyi szolgáltatók Frankfurtban.

2004. 04. 27. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült a tengerentúlon sem kialakítani határozott árfolyam-emelkedést. Még az amerikai márciusi új lakások eladási növekedése sem hatott a Dow Jones és a Nasdaq árfolyamára, pedig az idei év harmadik hónapjában 8,9 százalékkal nőtt az értékesített lakóingatlanok száma, ami éves szinten 1,228 millió új lakás eladásának felelt meg. A növekedés tavaly június óta a legnagyobb, az éves szinten számolt eladási érték pedig rekordot jelent. Szakértők szerint azzal együtt komoly meglepetést szerzett a friss márciusi adat, hogy az új lakások eladását s következésképp vásárlását is a tavaly rekordmélységbe kerülő jelzálogkamatok, az idén még tovább csökkenő lakáshitelkamatok erőteljesen ösztönzik. A használt lakások eladását viszont a gazdasági növekedés, a konjunktúrát jelző mutatók mozgatják elsősorban – emelik ki.
Pesten a vezető részvények között megosztottság jelentkezett, a Richter, Matáv páros erősödéssel zárt, míg a Mol, OTP enyhe gyengülést mutatott. A nap meglepetését az econet.hu okozta tízforintos drágulásával és 193 millió forintos forgalmával. Az internetes társaság szárnyalását az okozta, hogy zártkörű tőkeemelésről döntött a társaság közgyűlése, ennek kapcsán a cégben 1,5 milliárd forint értékű tőkeemelést hajtottak végre. A tőkeemelésre zárt körben, új részvények kibocsátásával kerül sor, a kibocsátási ár a névérték 120 százaléka lesz. A társaság februárban névértéken 679 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. A most eldöntött tőkeemelést követően a társaság jegyzett tőkéje 2,85 milliárd forintra emelkedik. A társaság a tőkeemelésből származó 1,8 milliárd forintot részben az elektronikus számlakibocsátást lehetővé tevő EBPP-projekt megvalósítására, részben a társaság alaptevékenységét fejlesztő további akvizíciókra akarja fordítani – közölte Balázs Csaba, az econet.hu vezérigazgatója a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.