Röviden

2004. 04. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb pontok kerültek a Nabi Rt. április 27-i közgyűlésének napirendjébe. Részvényesi indítványra az igazgatóság felvette a közgyűlés napirendjére az igazgatósági tagok visszahívásáról, az igazgatóság jegyzett tőke felemelésére szóló felhatalmazásának visszavonásáról. (P. B.)

Az Inter-Európa Bank Rt. éves rendes közgyűlésén a részvényesek úgy döntöttek, hogy a bank a 2003. évi tevékenység alapján az alaptőkére vetítve 8,8 százalékos osztalékot fizet. (P. B.)

Franciaországban az állami pénzügyi szektorban ötezer alkalmazottat érintő leépítést hajtanak majd végre – jelentette be Nicolas Sarkozy, a hónap eleje óta hivatalban lévő új pénzügy- és gazdasági miniszter. Mint a TF1 televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, Franciaországban az adóterhek igen magasak, emiatt is szükség van 2007-ig ötezer állás felszámolására. Ezzel elérhető, hogy az adóterheket más országok átlagos szintjére vigyék le. (MTI–Eco)

A Suzuki Motors japán autóipari vállalat, amely húsz százalékban a General Motors tulajdona, amerikai eladásainak a mostani 200 ezer autós szintről a háromszorosára való emelését tervezi 2007-ig. A Suzuki bejelentése szerint a 2003- tól 2007-ig terjedő időszakban kilenc új modellt vezetnek be a piacra, közülük a Forenza Wagon már a negyedik, amit a minap bemutattak New Yorkban. (MTI–Eco)

A litván kereskedelmi mérleg hiánya februárban több mint kétszerese volt a tavalyinak: 273 millió litaszról 573 millió litaszra (201 millió dollárra) emelkedett – közölte a litván statisztikai hivatal. A litván export 8,3 százalékkal nőtt, miközben az import 17,0 százalékkal ugrott meg. (MTI–Eco)

Változatlan maradt az előző értékesítéshez képest a hathetes hátralévő futamidejű likviditási diszkont kincstárjegyek hozama. A tegnapi aukció során 12,09 százalékos átlagos éves hozam alakult ki. A meghirdetett 25 milliárd forintnyi jegyekre 26,53 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, ebből a kibocsátó húszmilliárd forintnyit fogadott el. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.