Röviden

2004. 04. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős, 0,47 százalékpontos növekedést jelzett a tegnapi aukción a hat hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy hozama. Az aukcióra 62,31 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, de a kibocsátó ebből csupán az eredetileg meghirdetett 35 milliárd forintnyit fogadta el. A papírok 11,39 százalékos átlagos éves hozammal keltek el. (P. B.)

A Budapesti Elektromos Művek Rt. részvényesei a tavalyi évet lezáró éves rendes közgyűlésen részvényenként 1900 forintos, a névérték 19 százalékát kitevő osztalék kifizetéséről döntöttek. A társaság május 20-án kezdi meg az osztalék kifizetését. (MTI–Eco)

A Mol-csoporthoz tartozó szlovák Slovnaft olajipari és olajvegyészeti vállalat autóalkatrészekhez használatos polipropilén műanyag termelésébe kezd – írta a Pravda című szlovák lap. A lehetséges felhasználók között van a Volkswagen szlovák telephelye, s a Slovnaft tárgyal a francia Peugeot-val és a dél-koreai Hyundai/Kia autógyárral is, amelyek új gyártóhelyeket építenek Szlovákiában. (MTI–Eco)

A japán Sanyo Electric Co. összevonja és megerősíti európai elektronikai részegység-értékesítő szervezetét. Erre a célra új leányvállalatot alapítottak, a Sanyo Component Europe GmbH-t. A Münchenben 9,75 millió eurós alaptőkével bejegyzett leányvállalatba beolvasztják a lítiumion- és nikkelhidrogén-elemeket értékesítő Sanyo Energy (Europe) Corp.-ot és a félvezető-értékesítéssel foglalkozó Sanyo Semiconductor (Europe) GmbH-t. (MTI–Eco)

A svájci Nestlé élelmiszer-ipari csoport értékesítése 20,41 milliárd svájci frank volt az első negyedévben, 3,5 százalékkal több az egy évvel korábbi 19,71 milliárdnál. Az elemzők átlagosan 19,89 milliárd svájci frankra számítottak. A beszámolóban az idei évre is „pozitív eredményeket” jósoltak a cégnél. (MTI–Eco)

A brit Reuters hírügynökség és gazdasági adatszolgáltató tegnap az előfizetésekből származó bevétele 8,4 százalékos csökkenését jelentette az első negyedévről a tavalyi első negyedhez képest, változatlan vállalatszerkezetre és árfolyamokra számolva. A bevétele 556 millió font volt az első negyedévben. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.