Röviden

2004. 05. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekorderedményeket ért el az első negyedévben az OTP bolgár leánybankja, a DSK Bank. A bolgár hitelintézet honlapján közzétett adatok szerint a DSK Bank adózás előtti eredménye 24,9 millió leva volt az idén, 29,2 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor; az adózott eredmény pedig 36 százalékkal haladta meg a tavalyi teljesítményt. (P. B.)

Pénteken felfüggesztették a Gucci Group luxustermékeket gyártó cég részvényének a kereskedését a New York-i értéktőzsdén arra a hírre, hogy a vállalat részvényeinek 99,23 százalékát megszerezte a francia Pinault-Printemps-Redoute kiskereskedelmi cég. (P. B.)

A vártnál jobb lett a michigani egyetem által a fogyasztói hangulatot mérő indikátor áprilisi értéke. A 94,2 pontos eredmény felülmúlta a várakozásokat. Szakértők mérsékelt csökkenést vártak az egyetem áprilisi hó végi fogyasztói hangulatindexében a március végihez képest. (P. B.)

Az Erste Bank Hungary Rt. évi rendes közgyűlése pénteken úgy döntött, hogy a bank tavalyi nyereségéből nem fizet osztalékot, hanem a tavalyi, 1,4 milliárd forintos mérleg szerinti nyereséget. (P. B.)

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyta a Lasselsberger Ceramics Kft. 2350 forintos vételi ajánlatát a Zalakerámia Rt. részvényeire. A Zalakerámia-részvények tulajdonosai május 2. és június 1. között ajánlhatják fel részvényeiket a vevőnek. Az ajánlat teljesüléséhez szükség van még a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére. A vevő, amely az osztrák Lasselsberger GmbH magyarországi leánycége, jelenleg 28,24 százalékos közvetlen befolyással rendelkezik a Zalakerámiában. (P. B.)

Elfogadta a Synergon Informatika Rt. és a Synergon-csoport 2003-as tevékenységéről szóló beszámolót a közgyűlés, s döntött arról is, hogy a társaság nem fizet osztalékot. A közgyűlés döntése értelmében a Synergon 2003. évi negatív társasági adóalapját öt évre elhatárolja. (P. B.)

Az amerikai részvénypiacra lép a világ legnagyobb internetkeresője, a Google, az internetes társaság 2,7 milliárd dollárhoz kíván jutni nyilvános részvénykibocsátása révén. A szakértők a döntést az internetválság végének jeleként értékelik, három év óta ugyanis ez az első eset, hogy az internetágazat valamelyik jelentős vállalata megjelenik a tőzsdén. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.