Röviden

2004. 05. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második számú dél-koreai autógyár, a Kia Motors Corp 166,9 milliárd von adózott eredményt jelentett az első negyedévről, a tavalyi első negyedévi 141,6 milliárd után. A forgalma 13 százalékkal, 3,38 billió vonra nőtt 3 billióról, az üzemi eredménye 147,3 milliárd vonra emelkedett 130,6 milliárdról. (MTI–Eco)

A Japan Airlines System Corp légitársaság 88,62 milliárd jenes, rekordméretű adó utáni veszteséget jelentett a márciussal zárult pénzügyi évéről, az egy évvel korábbi 11,65 milliárd jenes adózott eredmény helyett. A nagy visszaesést az atípusos tüdőgyulladás-járvány és az iraki háborúval magyarázták. (MTI–Eco)

A német Epcos, a lapkagyártás számára passzív elektronikai termékek gyártásában a második a világon, tegnap 10,9 millió eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről, amely a pénzügyi évének második negyedéve. Az előző negyedben 10 millió euró, egy évvel korábban 8,9 millió euró volt a negyedévi adózott eredménye. A forgalma 340 millió euróra nőtt az előző negyedévi 331 millióról és az egy évvel azelőtti 323 millióról, az üzemi eredménye 14,2 millióra az előző negyedévi 12 millióról és az egy évvel korábbi 10,4 millióról, az árak 4-5 százalékos csökkenése ellenére. (MTI–Eco)

Az Inter-Európa Bank Rt. első negyedévi konszolidált adózott profitja 676 millió forint volt az év első három hónapjában, 37,4 százalékkal több, mint 2003 első negyedévében. A bank pénteken közzétett, a magyar számviteli szabályok szerint készült első negyedévi gyorsjelentése szerint a nem konszolidált adózott nyereségük 416 millió forintról 501 millió forintra emelkedett. (P. B.)

Már az idei év negyedik hónapjában látszódott, hogy az Audi biztosan tudja tartani a tavalyi évben elért értékesítési rekordját, sőt talán azt túl is tudja szárnyalni. Ralph Weyler értékesítési igazgató közölte, hogy a változatlanul nehéz német belföldi piaci helyzet ellenére is bíznak az értékesítési sikerben az új típusaik kedvező fogadtatása láttán. Az idei első négy hónapban 4,1 százalékkal nőtt az értékesítési volumen, 259 ezres rekordra. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.