Röviden

2004. 05. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mobil szolgáltató hálózati infrastruktúra kiépítésére kapott megbízást a Siemens Mobile Norvégiából. Erről írtak alá szándéknyilatkozatot a norvég NetCom és a Siemens képviselői. A szerződés becsült értéke 200 millió euró. (MTI–Eco)

Jelentős, 0,68 százalékponttal csökkent a 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegy hozama az előző értékesítéshez képest. Az Államadósság Kezelő Központ Rt. 35 milliárd forintnyi kincstárjegyet hirdetett meg, annak ellenére, hogy az aukcióra 51,76 milliárd forintnyi jegyzés érkezett. A kincstárjegyek 10,41 százalékos hozammal keltek el. (P. B.)

Magyarországon 2004 első négy hónapjában 4842 Daewoo gépkocsi talált gazdára, ami 165 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest – közölte a GM Daewoo Central and Eatstern Europe. Ezzel a márka 7,54 százalékkal részesedik a magyar piacon. (MTI–Eco)

A dán Carlsberg sörgyár 96 millió dán korona adó utáni veszteséget jelentett az első negyedévről, kisebbet a tavalyi első negyedévi 126 millió koronás veszteségnél. Az elemzők 81 millió koronás veszteségre számítottak. Az üzemi eredménye 154 millió dán koronára nőtt a tavalyi első negyedévi 18 millióról. A forgalma 6,77 milliárd dán koronára csökkent 6,86 milliárdról. (MTI–Eco)

A holland KLM három év óta először volt nyereséges. A tegnap kiadott beszámoló az utolsó az önálló KLM történetében, miután kedden bejelentették: létrejött a világ – árbevétel alapján mért – legnagyobb légitársasága azzal, hogy lebonyolították a részvénycserés Air France– KLM egyesülés első fordulóját. (MTI–Eco)

A holland KPN N. V. bejelentette, hogy elvi megállapodásra jutott a Hungarian Telephone and Cable Corporationnal magyarországi távközlési üzletágának eladásáról. A KPN magyarországi távközlési tevékenységét a 75,2 százalékos tulajdonában álló PanTel Rt. fogja össze. A tranzakció várhatóan csak az év végén zárul le. (P. B.)

A növekvő kereslet, a költségcsökkentés és az elbocsátások, valamint az útvonal-változtatások a vesztesége csökkentéséhez segítették a Swiss International Air Lines légitársaságot az első negyedévben. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.