Drágulásban a Richter

A Budapesti Értéktőzsde indikátora mérsékelt árfolyam-emelkedéssel zárta a kereskedést. A BUX követte a nemzetközi irányokat, de nem túl hevesen vette fel azok növekedését. Az FTSE 1,45 százalékkal erősödött, míg a DAX kurzusa csupán 0,17 százaléknyi javulást tudott felmutatni. A német tőzsdén a Viva Media felvásárlása keltett nagyobb érdeklődést.

2004. 06. 25. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Viacom hivatalos bejelentése szerint felvásárolja a német Viva Media televíziós vállalkozást, a Viva zenei adó és a Brainpool produkciós cég tulajdonosát. A hivatalos bejelentésre gyakorlatilag már le is zajlott az átvétel: a Viacom nagyrészvényesei felvásárolták a Viva Media AG 75,8 százalékát. A Viacom 12,65 eurót adott egy Viva-részvényért. A felvásárlás még versenyhivatali jóváhagyásra vár. A Viacom ezenkívül a Time Warnertől megszerezte a Viva Plus Fernsehen GmbH 49 százalékát is. A Viacom Inc. emelkedő bevételről, növekvő eredményről adott hírt első negyedéves gazdasági teljesítményéről beszámolójában.
Pesten a nyitás után egyből magasba emelkedett a BUX árfolyama, a tőzsdei indikátor napközben nem tudta megtartani reggeli kiemelkedő szintjét. Az indikátor még a déli harangszó előtt beesett, majd egy korrekciós szakaszt követve tovább gyengült. A kereskedés végére a reggeli 110 pontos plusz 38 pontnyira olvadt el. A Bumix kis forgalmú papírokat jegyző mutató 5,14 pontot emelkedett a nap végére, s 1104,75 ponton zárt. A vezető részvények közül az OTP ára nem változott, a Mol 15 forintot gyengült, míg a Richter és a Matáv erősödött. A Richter-papírokat a gyógyszerár-megállapodás aláírása segítette. Elemzők szerint a Richter vesztesége némileg csökkent a megállapodással, de a társaság vezetése csupán ma közli a pontos, eddig nem ismert adatokat. A Richter 245 forinttal értékelődött fel.
A kisebb kapitalizációjú részvények közül drágult az Antenna Hungária, a BorsodChem, a Brau Union, valamint a Danubius. Tíz forinttal emelkedett a Rába értéke is. Szakértők szerint a Rába az első fél évet jelentős eredménynövekedéssel zárhatja, így az sincs kizárva, hogy a győri cég papírjai kirobbannak a névértékük alóli szintről.
Az Első Hazai Energiaportfólió Rt. (EHEP) tegnap közölte, hogy nyilvános vételi ajánlatot kapott részvényeire az Agrárportfólió Vagyonkezelő és Ingatlanhasznosító Rt.-től. Az ajánlati ár részvényenként 66 forint. Az ajánlattevő a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez is benyújtotta az ajánlatot. Az EHEP részvényeire közel két hónapja nem született kötés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.