Röviden

2004. 06. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mitsubishi Motors a korábban tervezettnél nagyobb elsőbbségi részvénykibocsátás keretében 15 milliárd jennel magasabb,
295 milliárd jenes tőkebevonást tervez. A Phoenix Capital részére eladott részvények ezenkívül további hetvenmilliárd jent jelentenek. (MTI–Eco)

Az OTP Bank és bulgáriai leánybankja, a DSK összesen 36,5 millió euró hitelt nyújt az eddigi legnagyobb kereskedelmi és szórakoztatóközpont létrehozására Szófiában. A projektfinanszírozási szerződést Bulgáriában az OTP Bank, a DSK Bank és a központ létrehozására létrehozott Mall of Sofia képviselői írták alá – adta hírül a bolgár sajtó. (MTI–Eco)

A három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy tegnapi aukcióján 11,4 százalékos átlagos éves hozam alakult ki, ami négy bázisponttal magasabb az egy héttel korábbi értékesítés átlaghozamánál. Az aukcióra 61,88 milliárd forint jegyzés érkezett. Az Államadósság Kezelő Központ Rt. 35 milliárd forint össznévértékű kincstárjegyet hirdetett meg. A kincstárjegyek 11,4 százalékos átlagos éves hozammal keltek el. (P. B.)

Tőkeszerkezetét illetően a BorsodChem Rt. felméri az előtte álló lehetőségeket. A BorsodChem nemrégiben „BB” hosszú távú hitelminősítést kapott stabil kilátással a Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítési ügynökségtől. A cég közleménye szerint a tőkeszerkezet felülvizsgálatával kapcsolatosan tanácsadói megbízást kapott a HSBC Bank, amelyik a hitelminősítési eljárás során járt el a BorsodChem tanácsadójaként. (P. B.)

A csehországi fogyasztói árak 0,4 százalékkal drágultak májusban
az uniós csatlakozással összefüggő adóemelések, illetve az üzemanyagárak emelkedésének hatására. (MTI–Eco)

Németországban májusban átlagosan 0,5 százalékkal emelkedtek a nagykereskedelmi árak, és 3,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Áprilisban 0,4 százalékos volt a havi és 2,4 százalékos a tizenkét havi emelkedés a nagykereskedelmi árakban. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.