Röviden

2004. 06. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kinevezték a Fiat új vezérigazgatójának Sergio Marchionnét, miután a hét végén Luca Cordero di Montezzemolo, a Ferrari elnöke lett az olasz autóipari konszern vezetője. (P. B.)

A három hónapos futamidejű diszkont kincstárjegy aukcióján 11,36 százalékos átlagos éves hozam alakult ki, ami 5 bázisponttal alacsonyabb az egy héttel korábbi értékesítés átlaghozamánál. Az aukcióra 61,6 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, de a kibocsátó csupán 35 milliárd forint össznévértékű kincstárjegyet értékesített. (P. B.)

Tőzsdére készül a legnagyobb lengyel magánrádió, az RMF FM. A kibocsátásra előreláthatólag a második vagy a harmadik negyedévben kerül sor. A várt 32 millió eurós tőkeinjekciót két új csatorna bevezetésére és az adósságok csökkentésére tervezik fordítani. Az RMF FM 23 százalékos hallgatottságával és a hirdetési piacon elfoglalt 28 százalékos súlyával a legnagyobb lengyel rádióállomásnak számít. (MTI–Eco)

A bolgár privatizációs ügynökség két héttel, június 9-ig meghosszabbította a hét áramszolgáltató eladására szóló ajánlattétel határidejét. Az indoklás szerint az érdeklődőknek így több idejük lesz az ajánlatok előkészítésére. Az ügynökség ezzel már másodszor hosszabbította meg a határidőt. (MTI–Eco)

Az olcsó légi közlekedés egyik úttörője, az ír Ryanair 226,6 millió eurós adózott eredményt jelentett egyszeri tételek után a márciussal zárult üzleti évéről, az előző évi 239,4 millió euró után. A mostani pénzügyi évre a férőhelyek 16 százalékos bővítését és az utasszám körülbelül húszszázalékos növekedését jósolták a cégnél, s a jegyárak további csökkentését ígérték az elkövetkező évekre. (MTI–Eco)

A moszkvai döntőbíróság fellebbviteli testülete hétfőn helybenhagyta azt az ítéletet, amely érvénytelenítette a Jukosz orosz olajcég tavalyi részvénykibocsátását. A pótlólag kibocsátott részvényeket a Jukosz versenytársa, a kisebb Szibnyeft 57,5 százalékára cserélte be fúziójuk soránn – saját részvényeket és 3 millió dollárt adott a Szibnyeft összesen 92 százalékáért. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.