Röviden

2004. 06. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázezer forint bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Zalakerámia Rt.-re. A PSZÁF honlapján közzétett indokolás szerint a Zalakerámia a 2003. évre vonatkozó éves jelentésével kapcsolatos kötelezettségeit a vonatkozó törvényben előírt határidőig nem teljesítette. Az éves jelentésével kapcsolatos kötelezettségeinek legkésőbb a 2004. április 29-ig köteles volt eleget tenni. Éves jelentésének legalább a gyorsjelentés tartalmával megegyező kivonatát köteles volt a közlemény megjelenésétől számított hét napon belül a fentiekben megnevezett hirdetményi helyeken közzétenni. (P. B.)

Mérsékelten nőtt a 6 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek hozama a tegnapi aukción. Az átlagos éves hozam 11,38 százalék, ami 4 bázisponttal magasabb a két héttel korábbi értékesítés átlaghozamánál. Az aukcióra 57,99 milliárdnyi jegyzés érkezett, a kibocsátó 35 milliárd össznévértékű kincstárjegyet hirdetett meg és értékesített. (P. B.)

A finn Nokia társaság vezetősége szerdán jóváhagyta, hogy a társaság jegyzése megszűnjék a párizsi tőzsdén. Az elmúlt években a Nokia-papírokból csak igen szerény mennyiség, kevesebb mint az összes, globálisan forgalmazott Nokia-részvény 1 százaléka cserélt gazdát a párizsi tőzsdén. A Nokia a részvényeivel való kereskedést koncentrálni szeretné, és a likvidebb piacok felé fordul – közölték. (MTI–Eco)

Májusban változatlanul, 9,8 százalékos szinten állt Franciaországban a munkanélküliség, a fogyasztók gazdasági körülményekbe vetett bizalma pedig júniusban szintén változatlan volt annak ellenére, hogy az első negyedévi GDP-adatok javuló kilátásokat mutatnak az eurózóna második legnagyobb gazdaságában. (MTI–Eco)

Az eurózónában júniusban előzetes adat szerint 2,4 százalékra mérséklődött az éves infláció, szemben a májusban mért 2,5 százalékos drágulással – közölte szerdán a brüsszeli statisztikai hivatal. (MTI–Eco)

A 12 tagú eurózónában a júniusi infláció enyhülése a májusi, kétéves rekordszintre felgyorsult inflációt követi. Mindez megfelelt a szakértői várakozásoknak, hiszen mérséklődött a drágulási ütem Németországban, és estek az olajárak is. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.