Röviden

2004. 06. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Államadósság Kezelő Központ Rt. visszavásárlási aukcióján az elsődleges értékpapír-forgalmazók összesen 35,296 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, ebből 10,72 milliárd forint össznévértékű ajánlatot fogadott el a kibocsátó. A hároméves futamidőre kibocsátott, 2004. október 12-én lejáró, 2004/J jelű kötvény aukciójára 3,495 milliárd forint volt a felajánlott össznévérték, ebből az ÁKK 3,295 milliárd forintnyit fogadott be. (P. B.)

A svéd Hennes&Mauritz (H&M) textilipari konszern nyereségét
és árbevételét egyaránt növelte az idei üzleti év második negyedében. A világ legnagyobb ruházati áruházláncának nyeresége hat százalékkal, 2,7 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az árbevétel nyolc százalékkal, 13,3 milliárd koronára bővült. (MTI–Eco)

Pénteken részleges sztrájkot tartanak a dél-koreai Hyundai Motor szervezett munkásai, magasabb béreket és prémiumot követelve. A Hyundai 40 ezer fős szakszervezete 10,48 százalékos alapbéremelést, valamint a cég adózott eredménye 30 százalékának megfelelő prémiumot kér. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.