Röviden

2004. 06. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 12 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy aukcióján 11,25 százalékos átlagos éves hozam alakult ki. Az aukcióra 74,4 milliárd forintnyi jegyzés érkezett az Államadósság Kezelő Központ Rt. által felajánlott 35 milliárd forint névértékű mennyiségre. Az egységes hozammutató (EHM) szerint 11,41 százalékos átlaghozam alakult ki. (P. B.)

A napos idő két éve a leggyorsabb havi ütemre gyorsította májusban Nagy-Britanniában a kiskereskedelmi forgalom növekedését. Az előző hónaphoz képest 0,8 százalékos volt az emelkedés, míg tavaly májushoz képest 7,4 százalék, 2002 áprilisa óta a legnagyobb. (MTI-Eco)

Tegnap kihirdették az árat, amelyért az olasz Enel konszern megszerezheti a romániai Electrica áramszolgáltató két regionális vállalatát. Az Electrica Banat és az Electrica Dobrogea 51-51 százalékáért az Enel összesen 112 millió eurót fizet. Az eladásról szóló végleges szerződést még júniusban aláírják. (MTI-Eco)

A Gazprom orosz gázipari konszern rekord-exportbevételt, 17,5 milliárd dollárt vár az idén a 2003. évi, ugyancsak rekordnak számító 16,5 milliárdot követően. Az idei év első negyedében 9,4 milliárd dollárra nőtt az exportból származó bevétel az egy évvel korábbi 8,8 milliárdról. (MTI-Eco)

Tavaly májushoz képest az idei év ötödik hónapjában 21,6 százalékkal növelte menetrend szerinti és charterutasainak számát az osztrák AUA-csoport, 817 312 főre. A menetrend szerinti járatokon ezen belül 19,9 százalékos, a chartergépeken 32,1 százalékos növekedés mutatkozott. Rekordszintű, 57,5 százalékos emelkedés volt a nagy távolságú járatok utasszámában. (MTI-Eco)

Sikeresen zárult a Lufthansa részvénykibocsátása. A 76 millió új részvény 752 millió euró tőkebevételt hozott a társaságnak. A Lufthansa a friss tőkét beruházások finanszírozására, egyebek között az új Airbus A380-as 555 személyes óriásgépek megvásárlására fordítja. A társaság cáfolt minden olyan értesülést, amely szerint a befolyt összeget más légitársaságok résztulajdonának megvásárlására szánja fordítani. (MTI-Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.