Az idén szerény növekedés várható

2004. 07. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze 0,6 százalékkal emelkedett a mobil-előfizetések száma áprilistól májusig a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) adatai szerint, és a piaci előrejelzések azt mutatják, hogy 2004-ben ez a szerény növekedés lesz a jellemző: a három szolgáltató a hónap végén 8,145 millió előfizetést tartott nyilván. A mobil penetráció 80,6 százalékos volt a vizsgált időszakban. Annak ellenére viszont, hogy az előfizetők száma az idén alig emelkedett, egy éve alatt a lefedettség jelentősen változott a tavaly májusi, 71,2 százalékhoz képest. A három mobilszolgáltató közül a T-Mobile továbbra is piacvezető, 47,63 százalékos részesedéssel, a Pannon GSM 34,52, a Vodafone pedig 17,85 százalékos részesedést hasított ki a piaci tortából. Az utóbbi hónapokban az NHH adatai szerint viszont csak két szolgáltató, a T-Mobile és a Vodafone ügyfélköre növekedett.
A bekapcsolt vezetékes fővonalak száma tovább csökkent, a megelőző hónaphoz képest háromezerrel kevesebb, összesen 3 589 731 vonalat tartottak nyilván, 100 lakosra 35,52 fővonal jutott. A kezdeményezett hívások átlagos időtartama 2,99 perc volt, az egy fővonalra jutó átlagos időtartam az előző havi 232,8 percről 230,4 percre csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.