Uniós hírek a T-Mobiltól

Az Európai Unióval (EU) kapcsolatos közérdekű információkat sms-ben és WAP-on egyaránt szolgáltat az EUvonal. A tagországokkal és az unió intézményrendszerével kapcsolatos ismeretek, aktuális hírek egyaránt elérhetők a T-Mobile WAP-portálján, a t-zoneson. Az új szolgáltatás egyik előnye, hogy a hazai mobiltelefon-tulajdonosok helytől és időtől függetlenül hozzáférhetnek a hasznos ismeretekhez. Az EUvonal a híreket, pályázati lehetőségeket, ismertetőket a T-Mobile sms-szolgáltatásán keresztül juttatja el az ügyfelekhez, a WAP-on pedig részletes információkhoz juthatnak az érdeklődők.

2004. 07. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naprakész hírek olvashatók az Európai Unióval kapcsolatban a T-Mobile WAP-portálján, a
t-zoneson. Ez annyit jelent, hogy aki WAP-os mobilkészülékkel rendelkezik, mobiltelefonról bármikor elérheti az EU-s portált, a T-Mobile előfizetői pedig sms-en is kaphatnak tájékoztatást. Az EUvonal a legfrissebb híreket, pályázati lehetőségeket és az uniós intézményrendszerrel kapcsolatos lényeges változásokat a T-Mobile sms-szolgáltatásán keresztül juttatja el az előfizetőknek, a WAP-on pedig részletesebben olvashatnak hasznos információkat. Az új WAP-szolgáltatás tartalmát a Miniszterelnöki Hivatal által fenntartott lakossági uniós tájékoztatási eszközrendszer, az EUvonal-szolgálat biztosítja.
A t-zones portálon az üzleti élet szereplői, a kis-, közép- és nagyvállalatok gazdasági előnyöket is jelentő EU-információkat érhetnek el. Az ország EU-csatlakozásával meghatározó szerepe lett az elnyerhető pályázati forrásoknak, ezzel kapcsolatban is naprakész információk szerezhetők mobiltelefonon keresztül, a t-zones ezentúl hasznos ismeretekkel szolgál az üzletkötéshez, az EU cégeivel és szervezeteivel való kapcsolattartáshoz. A T-Mobile WAP-portálján az általános bemutatáson túlmenően a tagorszá-gokra vonatkozó legfontosabb információk is elérhetők.
Megtalálhatók továbbá tájékoztatások a legjelentősebb intézményrendszerekről, a vezetőségek összetételéről, a hivatalok tevékenységeiről. Különösen fontos a tájékozódás az EU országaiban rendelkezésre álló tanulási lehetőségekről, vagy a munkavállalással, egészségügyi ellátással és idegenforgalommal kapcsolatban. A huszonöt tagállam népességére, államformájára, politikai berendezkedésére, gazdaságára jellemző adatokon túl többek között olyan érdekességek is fellelhetők, mint a különböző országokban elterjedt levelezési vagy öltözködési szokások. Szintén jó szolgálatot tehet a Magyarországon megtalálható külföldi, illetve a külföldön lévő hazai képviseletek elérhetőségének mobiltelefonos adatbázisa. A szolgáltatás egyik újdonsága, hogy a T-Mobile naponta egy sms-t küld előfizetőinek a legfontosabb EU-hírről, illetve változásról. Az információk egyébként valamennyi hazai mobil operátor számára elérhetővé, az EUvonal mobilon keresztül bármely tagországból az ügyfelek rendelkezésére áll.
A T-Mobile t-zones portáljának főoldalát naponta 130-140 ezer alkalommal töltik le az ügyfelek, és a közel négymillió előfizető többsége rendelkezik WAP-képes mobiltelefonnal. Ennek megfelelően a közérdekű információk sokak számára leggyorsabban a tartalomszolgáltatás segítségével érhetők el.
Az EUvonal honlapja a tagországokkal, ezen belül hazánk társulásával kapcsolatos alapinformációkat, ismertetőket, tanulmányokat és gyakorlati információkat közöl. A honlap rovatai – Aktuális, Tények, Tagság, Mindennapok, Kérdések-válaszok – rövid ismertetőkben foglalják össze a fontos tudnivalókat, a mindennapokat meghatározó változásokat. Az EUvonal a 2003. februári indulás óta több mint 88 ezer telefonhívást és 7600 e-mailt válaszolt meg, egészen idáig 870 ezer látogatója volt, kétheti hírlevele háromezer olvasóhoz jut el. Naponta jelenleg 3500–4000 ember látogatja az EUvonal honlapját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.