Világhálóval a vonaton

2004. 07. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szolgáltatást készül bevezetni szeptembertől a MÁV Rt., egyes intercity járatokon olyan kocsikat állítanak forgalomba, ahol faxokat és fénymásoló-készülékeket üzemeltetnek, az utasoknak laptopokat biztosítanak és menet közben lehet internetet használni.
A Nyugat-Európában közlekedő járatokon a vasúttársaságok korábban megteremtették annak lehetőségét, hogy a menetjegyet váltók a vonaton használhatják a legmodernebb telekommunikációs és távközlési eszközöket, hiszen így az utazást munkával tudják tölteni. Ilyen formán a távolsági járatokon emelkedhet a forgalom, hiszen az utasok a személygépkocsi vagy esetleg a repülés helyett a vasutat választják. A MÁV egyelőre két személykocsit tesz alkalmassá erre a célra, az utastérben GSM-üzemmódban működő internetmodemet, a rádióadókhoz csatlakozókat szerelnek fel, ugyanígy megtalálható lesz a plazmatévé, az ülések közé asztalokat építenek, így kulturált körülmények között és kényelmesen lehet majd dolgozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.