Röviden

2004. 09. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három hónapos futamidejű diszkont kincstárjegy keddi aukcióján 10,96 százalékos átlagos éves hozam alakult ki, ami 6 bázisponttal magasabb a korábbi értékesítés átlaghozamánál. Az aukcióra felajánlott és értékesített 30 milliárd forintnyi össznévértékre 72,32 milliárd forintnyi jegyzés érkezett. (P. B.)

Több mint kétszeresével növelte meg a Gucci idei második negyedévi üzemi eredményét. A Gucci, amely a Boucheron és a Balenciaga márkákat is birtokolja, s az idei év elején került a Pinault Printemps Redoute tulajdonába, 65 millió euró üzemi eredményre tett szert a második negyedévben az egy évvel korábbi, 26,8 millióval szemben. (P. B.)

A német fogyasztók hangulata némileg javul októberben azzal összefüggésben, hogy enyhülni látszik a tervezett szociális reformokkal szembeni ellenállás – jelzi a GfK piackutató intézet fogyasztóihangulat-mutatója. A kétezer család megkérdezésén alapuló felmérés szerint a hangulati index 2,4 pontra javult októberre a módosított 2,1 pontos szeptemberi mutatóról. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.