Röviden

2004. 09. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Philips technológiai konszern átmenetileg leállította lengyelországi számítóközpont-építési beruházását, mivel a szejm még nem fogadta el a beruházás támogatásának előfeltételéül szolgáló törvényt. (MTI–Eco)

Szaúd-Arábia októberben is napi 9,5 millió hordós szinten fogja tartani az olajtermelését, hogy az árakat a hordónkénti 40 dolláros szint alatt lehessen tartani – ezt Ali al-Naimi szaúdi olajipari miniszter közölte tegnap az OPEC mai értekezletét megelőzően Bécsben. (MTI–Eco)

Hét bázisponttal nőtt a három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek hozama a tegnapi aukció során. A kincstárjegyek 11,03 százalékos átlagos éves hozamon keltek el. A felajánlott 35 milliárd forintnyi kincstárjegyre 90,5 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, de a kibocsátó ebből csupán negyvenmilliárd forintnyit fogadott el. (P. B.)

Nem zárja be a Jukosz orosz olajipari cég a magyarországi képviseletét. A cég magyarországi leányvállalata, a Yukos Finance Magyarországi Kereskedelmi Képviselete változatlan személyi összetétellel és változatlan feladatokkal jelen van Magyarországon, és teljes mértékben ellátja képviseleti tevékenységét – áll a társaság közleményében.
A Jukosz olajtársaság a korábbi képviseletét, a Jukosz Olajtársaság Rt. pedig közvetlen magyarországi kereskedelmi képviseletét szünteti meg, melynek bezárását 2004 májusában döntötték el. (P. B.)

A tőzsdei cégek befektetői kapcsolataiért járó, rangos nemzetközi díjak tíz kategóriájába jelölt magyar vállalatok hat elismerést szereztek. A kiváló befektetői kapcsolatokért járó régiós nagydíjat a tavalyi évhez hasonlóan a Matáv nyerte el. A legjobb befektetői kapcsolatokért felelős vezérigazgató vagy pénzügyi igazgató Michel-Marc Delcommune, a Mol vezetője lett. A legjobb felelős vállalatirányítás működtetéséért járó díjat a Matáv kapta. A legjobb befektetői találkozók szervezéséért járó elismerésben a Mol részesült. A legkiemelkedőbb társadalmi szerepvállalást végző vállalat a Matáv és a Mol lett, közösen osztozva a díjon. A legjobb befektetői kapcsolatot megvalósító honlap a Matávé. A legjobb befektetői kapcsolatokat ápoló magyar vállalat szintén a Matáv lett. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.