Telemátrix cégeknek

Mobiltelefonon keresztül, sms segítségével egyenlíthető ki a parkolás díj a Szegedi Közlekedési Társaság által fenntartott parkolóhelyeken októbertől. A T-Mobile, a Pannon GSM és a parkolási program elkészítésében együttműködő New Wave Socket Bt. közös fejlesztésében megvalósult mobilos vásárlási megoldás az első ilyen jellegű szolgáltatás Magyarországon. A vállalati ügyfelek októbertől a Telemátrix szolgáltatáscsomaggal tehetik kedvezőbbé a mobilhasználatot.

2004. 10. 07. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszabb távon országosan elterjedhet az a fejlesztés, amelynek köszönhetően elsőként a T-Mobile és a Pannon GSM ügyfelei mobiltelefonnal havi számla terhére, illetve m-com egyenlegre vásárolhatnak parkolójegyet sms-ben Szeged városában. Az autósoknak mindössze gépjárművük rendszámát – amely lehet akár külföldi is –, valamint a megvásárolni kívánt szelvénytípus kódját kell szöveges üzenetben elküldeniük a 4444-660-as telefonszámra. Az sms-ben vásárolt szelvények ugyanazokkal a parkolási feltételekkel, azonos zónákban érvényesek, mint a hagyományosak. A Pannon GSM, illetve a T-Mobile ügyfelei egyszerűen és gyorsan – a társaságok honlapjain megtalálható ismertető szerint – kezdeményezhetik a mobilos vásárlást. Ehhez nincs szükség a parkolási társaságnál előzetesen feltöltött egyenlegre, a díj mobiltelefonnal a havi számlával utólagosan, vagy az m-com egyenleggel fizethető meg. A jegyvásárlást követően az ügyfelek sms-t kapnak, amely tartalmazza a rendszámot, valamint a megvásárolt szelvény típusát és különböző parkolási zónákhoz rendelt érvényességét. A mobil- parkolójegy a tranzakció befejezésétől érvényes. A New Wave Socket Bt. által kifejlesztett rendszer szerint a parkolóellenőrök hordozható készülékükön on-line ellenőrizhetik az adott járműre vonatkozó díjteljesítést. Az sms-parkolójegy bármikor, a gépjárműtől távol is meghosszabbítható, szükségtelen új jegyet elhelyezni a gépkocsiban. A T-Mobile és a Pannon GSM az ország több parkolási társaságával tárgyal az sms-parkolójegy bevezetéséről, így hamarosan más városokban is megvalósulhat ez a szolgáltatás.
A T-Mobile októbertől a világhálón keresztül vállalatra, vállalkozásra szabható újdonságot vezetett be, ami kedvezőbbé teheti a céges előfizetések használatát. Az üzleti előfizetők a Telemátrix szolgáltatáscsomaggal a csoporton belül kedvezményes tarifákat vehetnek igénybe, opcióként a vezetékes körzetben szintén előnyös percdíjakkal lehet hívásokat lebonyolítani, emellett rendelkezésre áll a kimenő és bejövő hívásszűrés, a limittájékoztató. Rögzíthetők továbbá a céges és magánjellegű hívások elkülönítésének szabályai. A virtuális csoporttagok funkcióval pedig megjelölhetők azok a T-Mobile Magyarország- előfizetők, akiket a vállalat munkatársai gyakran hívnak, s ezekre a hívásokra ugyancsak kedvezményes tarifa alkalmazható.



WLAN-roaming. A Matáv és a T-Mobile lehetővé tette ügyfeleinek, hogy a gyors, vezeték nélküli internet-hozzáférést (WLAN szolgáltatást) egymás hálózataiban szabadon használhassák. A Matáv ügyfelei a T-Mobile 28 HotSpotjánál, a T-Mobile-osok a Matáv 53 WLAN pontján – például Ferihegyi repülőtér, Vörösmarty tér, belvárosi hotelek, kávézók – használhatják a világhálót kísérleti jelleggel. Ezt követően várhatóan 2005 tavaszától vezeti be a két szolgáltató a kereskedelmi szolgáltatást, amikor majd más cégek is bekapcsolódhatnak a WLAN-roamingba. A Matáv és a T-Mobile a WLAN szolgáltatást hamarosan több forgalmas területen – bevásárló- és konferenciaközpontokban – teszi elérhetővé az ügyfeleknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.