GPRS 300 a T-Mobile-tól

A T-Mobile GPRS 300 néven december 1-jétől a mobilinternetet rendszeresen használó ügyfeleinek új díjcsomagot vezet be, és az év végén az EDGE-lefedettség megtöbbszörözésével Budapest majdnem egész területén nagyobb sebességű mobilhozzáférést kínál a világhálóhoz.

2004. 11. 12. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre meghatározóbb a mobil-adatátvitel a munkán kívül is, egyrészt a mindennapi kapcsolattartásban és az információk megszerzésében is nélkülözhetetlenné válik. Ez év december 1-jétől a GPRS 300 díjcsomagot a legnagyobb hazai mobilcég előfizetéses és Domino kártyás ügyfelei egyaránt igényelhetik, így havi hatezer forintért 300 megabájtnyi adatot forgalmazhatnak. Az ügyfelek mobiltelefonjukkal, a számítógépükben elhelyezett kártyatelefonjukkal bárhol elérhetik a világhálót, illetve elektronikus levelezésüket szabadon lebonyolíthatják. A csomagban foglalt adatmenynyiség felhasználásában nincs megkötés, azaz a nap bármely szakában használható az internet, és küldhetők, fogadhatók az e-mailek. Amennyiben a 60-80 órányi folyamatos internetezésre elegendő adatmennyiség kevésnek bizonyulna, a csomag előfizetője alacsony forgalmi díjak mellett továbbra is használhatja a szolgáltatást. A mobilinternetet használók átalánydíjas kiegészítő csomagot rendelhetnek, így a már meglévő 50 megabájt mellett további 250-et vehetnek igénybe. Mindkét csomag díja magában foglal egy 10 megabájtos t-email postafiókot és 50 darab 750 forint értékű értesítő sms üzenetet is.
A T-Mobile az új kedvező internetdíjcsomag bevezetése mellett a szolgáltatás fejlesztésére is figyelmet fordít. Tavaly év végén a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként vezette be a gyorsabb EDGE szolgáltatást, amely decemberre Budapest területének több mint 90 százalékán elérhető lesz. Az EDGE révén az arra alkalmas készülékkel ISDN-hez hasonló, a GPRS-nél átlagosan háromszor gyorsabb átviteli sebességgel lehet internetezni, s nemcsak a letöltés, hanem a nagyobb méretű e-mailek küldése is lényegesen gyorsabbá válik. A legkorszerűbb GSM-technológia alkalmazásával szoftveres tömörítés és minőségromlás nélkül a gyakorlatban akár 100 kilobájtos letöltési és 50 kilobites feltöltési sebesség érhető el másodpercenként. Használatához GPRS-szolgáltatásra és megfelelő készülékre van szükség. Ezen túl külön beállításokat nem igényel, s díjazása megegyezik a GPRS-szel. A T-Mobile hamarosan az EDGE elérésére alkalmas kártyatelefonokkal bővíti kínálatát, és a gyors mobilinternet – a telefont modemként alkalmazva – asztali számítógépekkel is használható.



Video-MMS. A legújabb mobiltelefonok a képek küldésén és fogadásán túl rövid videofelvételek lejátszására is alkalmasak. Ezt a lehetőséget felhasználva a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a T-Mobile video-mms-ben kínál időjárás-előrejelzést és mozielőzeteseket. A T-Zones Meteo video-mms szolgáltatás esetén minden reggel a televíziókból már ismerős formában, a Kárpát-medence felülnézeti képén műholdképszerű animációban peregnek le a várható változások. A mozi video-mms használói ezentúl csütörtökönként és péntekenként a legfontosabb heti premierfilmekről videoelőzetest, valamint részletes filmismertetőt kapnak telefonjukra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.