MINDS: multimédiás tartalmak

2004. 11. 12. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közelebb jutottak egy lépéssel az európai mobiltelefon-használók ahhoz, hogy pontosan a nekik szükséges információkat és szolgáltatásokat legyenek képesek elérni telefonjaikon és kézi számítógépeiken.
Már tesztelik a MINDS (Mobile Information and News Data Services for 3G) projektet, a 18 hónapra tervezett munka célja, hogy egységes szabványok alapján előállított hír- és multimédia-tartalmakkal lássa el a helyi mobilszolgáltatókat; a programot részben az EU fogja finanszírozni. A tesztperiódus végén, 2005 júliusában 12 multimédiás információs csomagot vizsgálnak UMTS rendszerekben. A teszt technikai feltételeit a FOCUS, a Fraunhofer Institute for Open Communication Systems alakítja ki. A MINDS lehetővé teszi különböző multimédiás tartalmak szállítását és szolgáltatását a mobileszközökre. Mindezt egy platform keretében valósítja meg, ami lényegesen egyszerűbbé teszi a mobilszolgáltatók számára a tartalomszolgáltatást.
„Magyarország tipikus abból a szempontból, hogy egy közepes méretű piacon, nagy lefedettség mellett a legnagyobbak közé tartozó mobilszolgáltatók – egyelőre korlátozott mértékben – már kínálnak multimédiás szolgáltatásokat” – mondta Meinolf Ellers, a projekt koordinátora, hozzátéve, hogy ennek alapján Magyarország ideális tesztpiaca lehet az új szolgáltatásoknak. „A fejlett piacokon – mint amilyen például a német – az internetpenetrációban igen nagy a fix vonal részaránya, s a fogyasztók csak lassan állnak majd át a harmadik generációs, mobil internet-hozzáférésre” – nyilatkozta Ellers.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.