Multihálózat az egyetemektől

2004. 11. 18. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc, a pannon térségben működő felsőoktatási intézmény határokon átívelő egyetemi hálózatot hoz létre. A hálózatban részt vevő felsőoktatási intézmények között van a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola (BDF) is – közölte Gadányi Károly, a BDF rektora.
„Hazánk európai uniós csatlakozásának napján, Mariborban 25 egyetem és főiskola rektorait hívta össze, hogy az együttműködés új lehetőségeiről egyeztessenek, s ott fogalmazódott meg a nyolc, tulajdonképp azonos régióhoz tartozó intézmény együttműködésének gondolata, az pedig külön megtiszteltetés számunkra, hogy a megállapodás aláírásának helyszínéül éppen Szombathelyet választották” – mondta
A megállapodást a szombathelyi főiskola, a szlovéniai Maribor, a lengyelországi Bielsko-Bielej, a szlovákiai Nagyszombat, a horvátországi Eszék egyetemének rektorai látták el kézjegyükkel, az olaszországi Udine, az ausztriai Klagenfurt, a németországi Marburg egyetemének vezetői pedig később csatlakoznak az aláírókhoz.
„Az együttműködés hallgatók és oktatók cseréjére, kölcsönös képzésekre, közös diplomák kiadására, a tudományos kutatásban és publikációkban való közreműködésre, bevált oktatási módszerekről információk cseréjére, uniós pályázatokon való közös részvételre, valamint a művészetek és a sport területére is vonatkozik” – tájékoztatott a BDF rektora. Hozzáfűzte: a nyolc felsőoktatási intézmény a jövőben közösen szervez nemzetközi szimpóziumokat és konferenciákat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.