Pénzügyek világhálón keresztül

2004. 12. 13. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június végén 396 ezer lakossági és 61 ezer vállalati ügyfél intézte interneten keresztül pénzügyeit, a számuk egy év alatt 41, illetve 24 százalékkal nőtt – közölte a GKI Gazdaságkutató Rt. A GKI a T-Mobile Távközlési Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft. együttműködésével készült kutatása szerint a bankok várakozása alapján az év folyamán továbbra is dinamikusan nőhet az internetbankos ügyfelek száma: a lakossági ügyfeleké 35-40 százalékkal, a vállalatiaké pedig 28-30 százalékkal. Év végén a lakossági internetbanki ügyfélkör nagysága várhatóan 460 ezer, a vállalati ügyfélköré csaknem 72 ezer körül alakul. Az elemzés szerint mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel az idén június 30-án mintegy 540 ezer lakossági és 59 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 10 százalékkal, egy év alatt pedig 69 százalékkal növekedett.
A GfK Piackutató Intézet első negyedévi felméréséből kiderült, hogy a teljes felnőttlakosság 1,6 százaléka használja pénzügyei intézésére a világhálót, szemben a tavalyi első három hónapban mért 1,3 és a még egy évvel korábbi 0,9 százalékkal. A fejlődés fő oka, hogy növekszik az internethez hozzáférők száma, ami jelenleg a 15 évesek, illetve az ennél idősebbek körében eléri a 21 százalékot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.