Röviden

2004. 12. 30. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Rt. előtörlesztette és töröltette a 2002. február 27-én megkötött, 280 millió euró összegű szindikált hitelét.
A szindikált hitelt a TVK a Mol Rt. ötéves futamidejű, 280 millió euró összegű hiteléből fizette vissza – áll a TVK közleményében. A Mol közvetve többségi tulajdonosa a TVK-nak. A TVK–Mol hitelszerződés aláírása, december 20. után kiadott közlemény szerint az új szerződéssel a TVK finanszírozási költségei csökkennek. (P. B.)
*****
A hat hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy aukcióján 8,75 százalékos átlaghozam alakult ki, ami 14 bázisponttal alacsonyabb a két héttel korábbi értékesítés átlaghozamánál, a keddi másodpiaci referenciahozamnál pedig négy bázisponttal magasabb. Az értékesítésre felajánlott és értékesített 30 milliárd forintnyi mennyiségre 63,74 milliárd forintnyi jegyzés érkezett az elsődleges értékpapír-forgalmazóktól. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.