Röviden

2004. 12. 29. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York-i JP Morgan Chase Bank 15,07 százalékra növelte részesedését a Mol Rt.-ben december 27-én – közölte a HVB Bank Hungary mint letétkezelő. A JP Morgan befolyása korábban 14,6 százalék volt a magyar olajipari társaságban. (P. B.)

Az Inter-Európa Bank Rt. (IEB) részesedése 8,94 százalékra csökkent az Axon Lízing és Pénzügyi Rt.-ben – közölte az IEB. A IEB korábbi tulajdona 22,71 százalék volt az Axon Rt.-ben. (P. B.)

A norvég Telenor távközlési vállalat megveszi a bangladesi Grameen- Phone mobilszolgáltató 6,5 százalékát az amerikai Gonofone Development Corp. magánbefektető csoporttól 37,2 millió dollárért. A norvég távközlési cég részesedése 62 százalékra nő a Grameen- Phone-ban. A GrameenPhone-t a Telenor, a Gonfone és a japán Marubeni Corp. alapította 1996-ban. (MTI–Eco)

A három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy aukcióján 8,95 százalékos átlagos éves hozam alakult ki, ami az egy héttel korábbi értékesítés átlaghozamánál 12 bázisponttal, a hétfői másodpiaci referenciahozamtól pedig 14 bázisponttal magasabb. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.