időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Röviden

Puskás Bence
2005.01.17. 00:00

Dráguló tarifák Romániában
Februártól Romániában 34,1 százalékkal drágul az előfizetés a vezetékestelefon-szolgáltatásra a Romtelecom távközlési vállalatnál; vagyis az eddigi 1,8 euróról 3,5 eurónak megfelelő összegre. Ugyanakkor 10 százalékkal csökkentik a hazai távolsági hívások, 9,1 százalékkal pedig a nemzetközi hívások és 3,4 százalékkal a mobilhálózatok felé kezdeményezett hívások percdíját – közölték a román országos távközlési hatóságnál.

Készülék a legkisebbeknek
Bár a gyerekek egészen kis korukban kitűnően meg tudják tanulni a mobiltelefon használatát, az egyik angol cég kifejezetten kisgyerekeknek szánt mobiltelefont fejlesztett ki, amelyik csak „bébicsősz” szerepre szolgál. A rózsaszín, illetve sárgászöld színben kifejlesztett készülék a mai mobilok teljesítményéhez képest szándékosan „lebutított”, illetve mást tud.

Mobilos keresés Thaiföldön
A svájci kormány megbízta az országban működő három mobilszolgáltatót, hogy állítsák össze a Thaiföldön használt több ezer svájci mobiltelefon forgalmi adatait, s ennek segítségével próbáljanak a szökőár nyomán eltűntek nyomára jutni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.