Röviden

2005. 01. 04. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kínai feldolgozóipar beszerzőimenedzser-mutatója 51,3 pontra csökkent decemberben a novemberi 51,9 pontról – közölte a mutatót kezelő hongkongi CLSA Ltd. értékforgalmazó. Októberben 52,4 pont volt, míg szeptemberben 54,1 pont volt a mutató. (MTI–Eco)

A FreeSoft Rt. megvásárolta a Big Fish Internettechnológiai Kft. üzletrészeinek 56,16 százalékát, és megállapodást kötött a maradék 43,84 százalékos üzletrész 2005. januári megvételére. Az akvizíció illeszkedik a FreeSoft Rt. terjeszkedési elképzeléseibe, a Big Fish évi 100 millió forintot meghaladó árbevétellel rendelkező internet-technológiai cég. A befektetés nem éri el a FreeSoft Rt. alaptőkéjének 10 százalékát. (P. B.)

Az Egis Rt. belföldi és exportkereskedelmi tevékenységét 2005. január 1-jétől kezdődően a kereskedelmi igazgatóság néven létrehozott új szervezeti egység látja el, amelynek vezetője a korábbi exportkereskedelmi igazgató, Artur Cwiok. A belföldi kereskedelmi igazgatóság eddigi vezetője, Patrick Tete új külföldi megbízatása okán távozik a társaságtól. (P. B.)

Új termékekkel bővült januárban a Budapesti Értéktőzsde származékos piacán kereskedhető devizakontraktusok köre. A BÉT tegnap négy újabb határidős keresztkontraktus, két határidős deviza/forint kontraktus, valamint két deviza/forint opciós kontraktus kereskedését indította el. Az új évben tehát euró/török líra, euró/román lej, dollár/török líra, dollár/román lej keresztkontraktusokra, török líra/forint és román lej/forint határidős, valamint cseh korona/forint, lengyel zloty/forint opciós termékekre is lehet üzleteket kötni a BÉT származékos piacán. (P. B.)

Az OTP Bank bejelentette, hogy Krassimir Totev Angarski 2004. december 31-i hatállyal távozott a DSK Bank igazgatóságának elnöki posztjáról, valamint ugyanezen nappal vezérigazgatói munkaviszonya is megszűnt. A DSK Bank elnök-vezérigazgatója a jelzett naptól Violina Marinova Spasova úrhölgy lett. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.