időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Röviden

MN
2005.01.29. 00:00

Ítélet
Szentkirályi

Az Európai Bizottság másodszor is súlyosan elítélte a Gyurcsány-kormány gazdaságpolitikai rémtetteit. Ezen nincs mit csodálkozni. A kis magyar Hodorkovszkij még miniszterelnök-jelöltként azt mondta, a költségvetés – a magyar gazdaság eme kicsiny szelete – csak az elemzőket érdekli, és válságkufárok, akik rossznak ítélik a helyzetet. Nem lennék most Barroso elnök helyében.Cserbenhagyás a sípályán
Síbalesetben súlyosan megsérült tegnap egy magyar lány Ausztriában. A 13 éves diáklányt a Mariazell fölött lévő sípályán hátulról ütötte el egy nagy sebességgel érkező, ismeretlen férfi síelő, aki megállás nélkül tovasiklott. A sérültet a mariazelli kórházba szállították. (MTI)

Angliában gyógyul a megvert sofőr
Súlyos fejsérüléssel szállítottak a birminghami kórházba egy magyar kamionsofőrt, akinek állapota az életmentő műtét után tegnap stabilizálódott. A 48 éves áldozatot a napokban közlekedési vita után egy autó utasai verték meg. (MTI)

Betegeket ölt a svájci ápoló
Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték tegnap Svájcban
a 36 éves Roger Andermatt ápolót, aki 1995 és 2001 között 22 beteget ölt meg több idősek otthonában. A férfi nyugtatók túladagolásával végzett áldozataival, vagy megfojtotta őket. (MTI)

Végzett magával egy olasz maffiózó
Felakasztotta magát modenai cellájában Bernardo Provenzano szicíliai maffiavezér egyik helyettese. A 62 éves Francesco Pastoia bérgyilkosként kezdte pályafutását a Cosa Nostránál. A nyomozók szerint Pastoia azért végzett magával, mert több gyilkosságot is saját szakállára, a maffiafőnökök engedélye nélkül követett el. (MTI)

Útonállók Poprádon
Húszmillió koronát raboltak el egy pénzszállító autóból rendőrnek álcázott útonállók tegnap a szlovákiai Poprádon. A pénzszállítót előbb közúti ellenőrzést színlelve megállították, majd egy kocsiból álarcos fegyveresek ugrottak elő. Lefegyverezték az őröket, s velük együtt elhajtottak. Távolabb, egy félreeső helyen a pénzt kipakolták, a személyzetet pedig a helyszínen hagyták. (MTI)

Énekmondóklub a Thökölyben
Tolcsvay Béla énekmondóklubjába várja ma este 18 órakor
az érdeklődőket. Helyszín: Thököly Klub (XIV., Thököly út 76.). (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.