3G-szolgáltatást indít a T-Mobil

2005. 02. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország piacvezető mobilszolgáltatója a rendszerszállító, az Ericsson Magyarország kiválasztását és a szerződés megkötését követően néhány héttel Budapesten üzembe helyezte harmadik generációs alaphálózatát. Ezzel a lépéssel megkezdődhetett az év végére legalább Budapest belvárosára kiterjedő kereskedelmi 3G-szolgáltatás elindításához szükséges tesztüzem. A T-Mobile 3G-rendszerén elsőként a videotelefonálás, a széles sávú internetszolgáltatás és a videoletöltés tesztüzeme zajlik. A T-Mobile 3G-alaphálózat meghatározott ütemezés szerint folyamatosan további cellákkal bővül.
A T-Mobile kereskedelmi UMTS-szolgáltatását az ügyfelek megfelelő mobiltelefonnal – az alaphálózat sikeres tesztelését és a további bázisállomások, kapcsolóközpontok telepítését követően – már ebben az évben elérhetik. A T-Mobile hazai mobilcég előfizetéses ügyfelei azonban megfelelő készülékkel – UMTS-es mobiltelefonnal vagy kártyatelefonnal – 2004. december 16-tól három európai országban járva már kipróbálhatják az UMTS-t. A közeljövőben videoátvitelt és széles sávú internetet egyaránt biztosító szolgáltatása indulásáig a T-Mobile Magyarország a már működő külföldi UMTS-hálózatok üzemeltetőivel együttműködve UMTS-roaming-lehetőséget kínál. Így a társaság ügyfelei a hazai UMTS bevezetésének idején a határokat átlépve várhatóan már a világ számos pontján is élvezhetik majd a legújabb technológia előnyeit. A T-Mobile Magyarország előfizetéses ügyfelei jelenleg Németország, Nagy-Britannia és Ausztria harmadik generációs T-Mobile hálózatain, illetve az olaszországi TIM, a lengyelországi Era és a japán NTT DoCoMo 3G-hálózatán barangolhatnak. A GPRS-nél akár hétszer nagyobb adatátviteli sebességű, gyors internet ráadásul a meglévő SIM-kártyával különbeállítások és többletköltség nélkül használható, a díjazás ugyanis megegyezik a GPRS-roaming tarifáival.
A következő generációs, a multimédia terén várhatóan számos újdonságot kínáló UMTS külföldi használata néhány éves távlatban kedvező fogadtatásra találhat. Elsősorban annak alapján valószínűsíthető ez, hogy a T-Mobile Magyarország előfizetéses ügyfelei már ma 47 ország 85 hálózatán kapcsolódhatnak az internethez és küldhetnek mms-t. A tapasztalatok szerint közülük utazásuk során egyre többen élnek azon lehetőséggel, hogy élményeiket mobiltelefonról küldött képekben is megosszák szeretteikkel, barátaikkal, ismerőseikkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.