Javuló eredmények a BorsodChemtől

2005. 02. 12. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekvő profitra számít az idén a BorsodChem menedzsmentje, mert a múlt év közepén emelkedésnek indult vegyipar ciklusa az idén lesz a csúcson – mondta Kovács F. László, a BorsodChem Rt. vezérigazgatója.
A BorsodChem Rt. 2004-ben 17,19 milliárd forint nettó eredményt ért el, szemben az előző évi 6,37 milliárd forintos profittal – közölte a társaság a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerint készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében. A cég negyedik negyedévi nyeresége az elemzők által várt 4,3 milliárd forint körül alakult. A jelentés szerint az idei év eddig eltelt időszakában a termékek iránti élénk kereslet folytatódott.
Kovács F. László a lengyelországi akvizíciós lehetőségekről azt nyilatkozta, hogy megvizsgálják
a lengyel Zachem vegyipari cég privatizációjában való részvétel lehetőségét. A privatizációs pályázatot várhatóan márciusban írják ki. A lengyel vállalat tavaly veszteséges volt, s öt üzletága közül kettő nagyon rosszul teljesített. Kovács F. László hozzátette: a Zachem az egyetlen említésre méltó lengyel vegyipari cég, amelynek profilja részben azonos a BorsodChemével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.