Júniustól csökkennek a tarifák

2005. 02. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júniustól tíz százalékkal kell csökkenteniük a mobilszolgáltatóknak a nagykereskedelmi végződtetési díjaikat, ami hozzájárul majd a felhasználói tarifák mérséklődéséhez – mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke. A határozat szerint a három GSM-szolgáltató által alkalmazott végződtetési díjak a nemzetközi gyakorlatot figyelembe véve legfeljebb húsz százalékkal térhetnek majd el egymástól. (Jelenleg előfordul 40 százalékos különbség is a tarifák között.) A díjak mérséklése nemcsak a mobil-mobil hívások, hanem a vezetékes-mobil hívások árára is hat.
Az NHH a díjcsökkenéstől a verseny élénkülését is várja. Az NHH közleménye szerint jelenleg a T-Mobile hálózatában a végződtetési díj csúcsidőben percenként 37 forint, csúcsidőn kívül pedig 20,50 forint. Ugyanez a Pannon GSM esetében 41 forint, illetve 21 forint, a Vodafone-nál pedig 46,15 forint, valamint 30,15 forint.
Az elnök emlékeztetett a sikeres harmadik generációs (3G-UMTS) tenderre, amely nettó 52 milliárd forintos bevételt hozott. Kiemelte: 2006-tól megindul a piaci UMTS-szolgáltatás Magyarországon, amely az internetes piacon is nagyobb versenyt hozhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.