Röviden

2005. 02. 12. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. adózott eredménye 11,8 milliárd forintra nőtt 2004-ben az előző évi hétmilliárd forintról – hozta nyilvánosságra az MFB nem konszolidált, nem auditált, a magyar számviteli elvek alapján készített gyorsjelentésében. A mérleg szerinti eredmény 4,612 milliárd forint volt tavaly a hatmilliárd forintos osztalékelőleg levonása után, egy évvel korábban 6,323 milliárd forintot tett ki. (P. B.)

A magyar Mol érdekeltségébe tartozó Slovnaft, Szlovákia vezető olajfinomító vállalkozása közölte, hogy a múlt évben adózott eredménye 10,1 milliárd korona volt. Üzemi eredménye 12,5 milliárd koronát, pénzforgalmi egyenlege 16,4 milliárd koronát ért el. (MTI–Eco)

A boszniai Energopetrol iránt érdeklődő nyolc társaságnak harminc nap áll rendelkezésére kötelező érvényű ajánlataik benyújtásához. Nem kötelező érvényű ajánlatot az OMV szlovéniai leányvállalata, az OMV Adriatik, a szlovén Petrol, a horvát–magyar INA–Mol konzorcium, a bolgár Prista Oil, a boszniai Intertrade, a brit S&A Capital, valamint a török Doga Holding nyújtott be az Energopetrol privatizációra felkínált 67 százalékos pakettjére. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.