Röviden

2005. 02. 23. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkenő hozam és magas kereslet jellemezte a három hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy tegnapi aukcióját. A kincstárjegyek átlagos éves hozama 30 bázisponttal 7,80 százalékra csökkent az egy héttel korábbi aukció átlaghozamához képest. Az aukción a benyújtott ajánlatok összege 96,23 milliárd forint volt a felajánlott 25 milliárdnyi mennyiségre. Az Államadósság Kezelő Központ a felajánlott mennyiséget értékesítette. (P. B.)

A Kirowski Rt. 2004-ben 1,24 milliárd forintos forgalmat ért el, ami az előző évhez képest 70 százalékos bővülést, öt év alatt pedig ötszörös növekedést jelent. Az interaktív ügynökségek és e-business szolgáltatók évi nyolc-tíz milliárd forintos magyarországi piacán a Kirowski Rt. piacvezető. A társaság 2005-ben árbevételének 30-40 százalékos növelését tervezi. (P. B.)

A Henkel Magyarország Kft. 2004-ben 62,5 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt, ebből az export 30,1 milliárd forintot tett ki. Az export csaknem 20 százalékkal emelkedett az előző évhez képest, az árbevétel pedig 10 százalékos növekedést mutatott a 2003. évi 56,8 milliárd forinthoz viszonyítva. (MTI–Eco)

Németországban a tavalyi utolsó negyedévben 0,2 százalékkal csökkent a hazai össztermék az előző negyedhez képest a munkanapok számával kiigazítva – közölték a szövetségi statisztikai hivatalban, megerősítve a múlt héten kiadott első becslést. (MTI–Eco)

A német Schwarz Pharma gyógyszergyár forgalma tavaly 36,7 százalékkal 946,6 millió euróra csökkent a 2003-as 1,496 milliárdról, elsősorban azért, mert egy lejárt szabadalmú hatóanyagának számos olcsóbb versenytársa akadt az Egyesült Államokban. (MTI–Eco)

A Diákhitel Központ Rt. hétmilliárd forint össznévértékű, fix kamatozású kötvényt bocsát ki 125 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramjának részeként. A kötvények fix kamatozásúak, a kamat évi 9,25 százalék. A sorozatrészlet lejárata 2007. október 12-e, a futamidő és a kamatozás első napja 2004. október 13-a. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.