Bővülő EDGE-hálózat

A T-Mobile év végéig a budapesti hálózat mellett további harminchárom városra terjeszti ki a széles sávú EDGE-mobil adatátviteli lehetőséget. Az EDGE a meglevő GSM-hálózaton gyorsabb és kényelmesebb WAP-használatot, mobilinternetezést kínál az ügyfeleknek.

2005. 03. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten 2003-ban a hazai piacon elsőként vezette be a gyors mobilinternetezésre alkalmas EDGE-megoldást a T-Mobile az Ericsson együttműködésével. A kedvező piaci fogadtatás és a tapasztalatok alapján döntött úgy a T-Mobile, hogy idén jelentősen megnöveli az EDGE-szolgáltatással lefedett terület nagyságát.
A széles sávú hálózat a fővároson kívül tizennyolc megyeszékhelyen, három jelentősebb balatoni üdülőhelyen és tizenkét olyan településen lesz elérhető, amelynek lélekszáma huszonnyolcezer főnél nagyobb. Így összességében az ország lakosságának negyven százaléka használhatja majd az EDGE-hálózatot. A szolgáltatás nem jár többletköltséggel, azaz a már ismert GPRS-díjak ellenében vehető igénybe. A GPRS 300 csomaggal például 6000 forintért napszaktól függetlenül 300 megabájtnyi, akár 30-60 órányi internetezésre alkalmas adat küldhető-fogadható.
Az EDGE – Enhanced Data rates for GSM Evolution – új modulációs eljárás a GSM rádiócsatorna sebességének növelésére, amellyel jó rádiós vételi környezetben maximálisan háromszoros sebességnövekedés érhető el. Ezzel a technológiával a mobil adatátvitel sebessége elérheti az ISDN-hálózatokét. Az EDGE előnye, hogy a meglévő GSM-hálózaton gyorsabb és kényelmesebb WAP-használatot, mobilinternetezést kínál az ügyfeleknek. Segítségével a videoküldés, a videoletöltés, az MMS-ek továbbítása egyaránt kevesebb időt vesz igénybe.
A legkorszerűbb megoldások gyors alkalmazásával az a cél, hogy az ügyfelek igényeihez igazodva biztosíthassák a szabad választás lehetőségét. A már elérhető GPRS, EDGE és WLAN mobil adatátviteli rendszerek mellett folyik a 3G fejlesztése, a tervek szerint Budapest belvárosában az év második felében kezdődik a kereskedelmi szolgáltatás.

A fővárosból vidékre. A T-Mobile EDGE széles sávú hálózata a bővítéssel Budapest mellett az alábbi városokban érhető majd el: Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg.



Elektronikus Lottózás. A T-Mobile és a Szerencsejáték Rt. közösen indította a Mobillottót, így a mobilcég ügyfelei sms-ben játszhatnak, s szintén telefonon keresztül vásárolhatják meg szelvényüket az ötös, hatos, skandináv lottó, kenó, totó és góltotó játékokra. A fogadások alkalmával egy meghatározott kódot szükséges – így például egyhetes, normál ötös lottó esetén L5, kombinációnál K5, góltotónál GT – szóköz nélkül sms-ben elküldeni a 36-30/344-4477-es alapdíjas telefonszámra. Ezt követően a T-Mobile válaszüzenetében összefoglalja a fogadás fontosabb információit, amiket a játékosnak egy újabb sms-ben kell megerősítenie. Abban az esetben, ha a játékos nyer, sms-t kap a cégektől. A bankszámlaszám megadását – szintén sms-ben – követően a százezer forint alatti nyeremények átutalása automatikus. A T-Mobile előfizetői játékuk árát számlájukkal, a Domino kártyások M-com egyenlegükkel teljesíthetik. Abban az esetben, ha a játék egyszeri alkalommal legfeljebb háromezer forint értékű, vásárlási kód nem szükséges. Az új szolgáltatás szerződéskötés, vagy külön adminisztráció nélkül igénybe vehető az ügyfelek számára, a Mobillottó és a hagyományos játékok ára megegyezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.