Röviden

2005. 03. 17. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dél-magyarországi Áramszolgáltató Rt. (Démász) 2005. március 16-i hatállyal megvásárolta a HEBÜ Kft. 100 százalékát az E-Partner Kft.-től. A Démász jelezte, hogy a kizárólagos tulajdonában álló E-Partner Kft. törzstőkéjét 226,46 millió forintról 84,5 millió forintra szállította le. (P. B.)


*****
A svájci Produkten Handels AG opciós szerződést kötött az Agrimill-Agrimpex Gabonafeldolgozó és Gabonakereskedelmi Rt.-ben meglévő 26,17 százalékot kitevő részvényeinek eladására a magyarországi Investor Holding Rt.-vel. Az opció lehívása esetén az Investor közvetlen és az Interag Rt.-n keresztül fennálló közvetett befolyása a társaságban 91,27 százalékra nő. (P. B.)


*****
Alig érkezett túljegyezés a 3 hónapos diszkontkincstárjegy, valamint a 2005/H és a 2005/I államkötvények lejárat előtti visszavásárlási aukciójára. A kibocsátó 25,0 milliárd forintnyi 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióját hirdette meg, de az elsődleges értékpapír-forgalmazók a korábbi 3-4-szeres jegyzéshez képest alig másfélszer jegyezték a felkínált mennyiséget. Az október 12-én lejáró 2005/I hároméves államkötvény aukciójára az elsődleges értékpapír-forgalmazók 8 ajánlatot nyújtottak be összesen 3,61 milliárd forint értékben. (P. B.)


*****
A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező brit Provident Financial pénzügyi szolgáltató nyeresége tavaly 7 százalékkal nőtt, mert a külföldi ügyletek ellensúlyozni tudták a brit piac pangását. A kis összegű, rövid lejáratú lakossági készpénzkölcsönöket nyújtó társaság adózás előtti eredménye 220,7 millió fontra emelkedett tavaly az egy évvel korábbi 206,2 millióról. (MTI–Eco)


*****
A Telekom Austria tavalyi nyeresége 70 százalékkal haladja meg az előző évit, messze felülmúlva ezzel az elemzői várakozásokat. A Kelet-Európában is érdekelt osztrák távközlési és internetszolgáltató vállalat 227,3 millió euró adózott eredményt ért el a 2003-as 134,2 millió után. Az elemzői várakozások átlaga 198,1 millió euró volt, szélső értékei pedig 161,6 milliót és 223,0 milliót tettek ki. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.