Röviden

2005. 03. 14. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Televíziózás mobilon
A Nokia televíziós műsorszórást indított Helsinki belvárosában. A programban részt vevő ötszáz ember Nokia 7710-es mobillal tudja venni tizenegy televíziós csatorna – köztük finn csatornák mellett a BBC World és a CNN –, valamint három rádióállomás adását. A kísérlet egy 2004 végén végzett megvalósíthatósági tanulmány eredményeire épül, s június 20-ig tart.

Parkolás sms-ben
Júniustól a T-Mobile előfizetői sms-ben is kifizethetik parkolási díjukat a Centrum Parkoló Kft. által üzemeltetett zónákban, s az ügyfelek mobiltelefonnal is feltölthetik egyenlegüket. Bodnár Zsigmond, a T-Mobile vezérigazgató-helyettese közölte, hogy a felhasználók a készülékük segítségével fizethetnek, nincs szükségük hozzá aprópénzre, s nem kell megkeresniük az automatát sem. E megoldás egyik előnye, hogy a mobiltelefon segítségével meghoszszabbítható a várakozási idő. A parkolás kezdetét és végét az előfizetők sms-ben jelölik meg, s üzenetekkel kommunikálnak a Centrum rendszerével: értesítést kapnak például a végrehajtott ügyletekről, s a parkolási idő lejártáról.

Fülbemászó zene a Sony Ericssontól
A Sony Ericsson japán–svéd konszern nagy reményeket fűz a napokban bemutatott walkman-mobiltelefonhoz. A készülék a telefonálás mellett alkalmas zeneszámok rögzítésére és lejátszására, fotózásra és filmezésre is. A mobilt várhatóan az év második felében dobja piacra a konszern.

Hitelkártya kiemelt ügyfeleknek
A T-Mobile kiemelt platinakártyás ügyfelei számára közös, MKB-T-Mobile MasterCard Gold hitelkártyát bocsát ki a Magyar Külkereskedelmi Bank. A T-Mobile 170 ezer platinakártyás előfizetéssel rendelkező ügyfele közül – akik legalább 18 hónapon keresztül minimum havi 20 ezer forintot telefonáltak el – 59 ezer egyéni előfizető igényelheti a kártyát. Az MKB két éven belül 40-50 ezer közös MKB-T-Mobile hitelkártya kibocsátására számít. A közös termék a két cég közötti stratégiai megállapodás része és várhatóan még idén kibocsátanak hasonló közös, a T-Mobile ügyfélkörének szóló kártyát.

Beleerősít a Samsung
Az idén 700 milliósra növekszik a világ mobiltelefon-piaca – jelentette ki a hannoveri CeBit kiállításon a dél-koreai Samsung konszern egyik vezetője. A Samsung korábban, negyedik negyedéves eredményeinek ismertetése kapcsán azt jelezte, hogy az idén 670 millióra bővül a piac, mert Európában és az Egyesült Államokban gyengült a kereslet. A Gartner piackutató intézet pedig a múlt héten 730 milliós piacot jelzett 2005-re.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.