Röviden

2005. 03. 02. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde március 8-tól törli a terméklistájáról a felszámolás alatt álló Styl Ruhagyár Rt. részvényeit. A tőzsde közleménye szerint a Styl-részvények utolsó kereskedési napja ma lesz. A Vas Megyei Bíróság a 2005. január 27-én jogerőre emelkedett végzésével megállapította a Styl Rt. fizetésképtelenségét és elrendelte a társaság felszámolását. (P. B.)

A Démász Rt. igazgatósága részvényenként 1280 forint osztalék kifizetését javasolja a társaság 2004. évi eredményéből. Az osztalékról a társaság április 1-jére összehívott éves rendes közgyűlése dönt. (P. B.)

A Sasad Szövetkezeti Részvénytársaság a Skoglund Holdingba olvadásáról döntött a Skoglund Rt. rendkívüli közgyűlésén. A beolvadás a cégbírósági bejegyzéssel lép hatályba. A Skoglund Holding 540 millió forintos jegyzett tőkéje a kilépők tulajdonában lévő részvények érvénytelenítésével mintegy 110 millió forinttal csökken. (P. B.)

Csökkenő hozam alakult ki a tegnap tartott 3 hónapos futamidejű diszkontkincstárjegy aukcióján. Az átlagos éves hozam 7,45 százalékra csökkent, ez közel 35 bázisponttal alacsonyabb az egy héttel korábbi értékesítésen elért hozamnál. Az aukción a benyújtott ajánlatok öszszege 82,65 milliárd forint volt, de az értékesítő csupán a felajánlott 25 milliárd forintnyi kincstárjegyet adta el. (P. B.)

Magyarországon az elmúlt évben 2-2,2 millió mobiltelefont adtak el, ebből 25 százaléknyit a Sony-Ericsson – mondta Wágner Tibor, a társaság közép- és kelet-európai régióigazgatója. Wágner Tibor elmondta: részesedésük korábban is ezen arány körül volt, mint ahogyan Magyarországon is évente nagyjából ugyanannyi, mintegy 2 millió készülék talál gazdára. (MTI–Eco)

A kínai feldolgozóipar beszerzőimenedzser-mutatója 52,9 pontra nőtt februárban. Az index a kínai teljesítmény gyorsuló emelkedését jelzi. A hongkongi CLSA Ltd. értékforgalmazó által mért adat, négyszáz kínai vállalat megkérdezése alapján készült. A mutató januárra 52,1 pontot, decemberre 51,3 pontot jelzett. (MTI–Eco)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.